Κομοτηνή: Στην αντεπίθεση περνούν οι οπωροπώλες – λαχανοπώλες

Array

Την δική τους “αντεπίθεση” ετοιμάζουν 35 Οπωροπώλες –Λαχανοπώλες μέλη του Σωματείου Κομοτηνής και Περιφερείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Κυριάκο Γκογκότση σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής στάθηκαν οι μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το παραεμπόριο φρούτων και λαχανικών σε ολόκληρο τον Νομό, αλλά κυρίως στην Κομοτηνή.

«Η εικόνα, μέχρι και πριν τρεις μέρες, στους δρόμους της Κομοτηνής αποδείκνυε περίτρανα ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κυριάκος Γκογκότσης. Κάνοντας λόγο για σκηνικό που δεν δυσκολεύει μόνο τη δουλειά των 35 οπωροπωλών, αλλά παράλληλα ενισχύει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της παραοικονομίας στερώντας έτσι το κράτος από έσοδα.

«Οι πλανόδιοι πωλητές φρούτων και λαχανικών αντί για περιστασιακά στέκια έχουν μόνιμα, ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης, αποτελώντας με την δραστηριότητά τους “βάρος” στους επαγγελματίες του κλάδου».

Από τα βέλη του Προέδρου δεν γλίτωσαν ούτε οι παραγωγοί, καθώς, όπως είπε, οι άδειες που έχουν δοθεί σε παραγωγούς για πώληση συγκεκριμένων προϊόντων, καταπατούνται κι εμπορεύεται τελικά ο κάθε ένας ότι θέλει κι επιθυμεί. Ο κος Γκογκότσης κάνει λόγο για έλλειψη ελέγχων που έχουν ως αποτέλεσμα να οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό την μερίδα των οπωροπωλών καταστηματαρχών. «Δεν λέμε να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα, αλλά τουλάχιστον να γίνουν συστάσεις.»

Επόμενη κίνηση της διοίκησης του Σωματείου είναι να εντάξει στους κόλπους του και τους ιδιοκτήτες παντοπωλείων που διατηρούν στο κατάστημά τους μανάβικο. «Θα δυναμώσει έτσι η φωνή μας και ίσως να ακουγόμαστε καλύτερα από τους υπευθύνους» δηλώνει ο Κομοτηναίος οπωροπώλης σημειώνοντας με νόημα ότι η ευαισθησία των αρμόδιων αρχών υπήρξε μεγαλύτερη όταν το παραεμπόριο αφορούσε άλλα είδη κι όχι φρούτα και λαχανικά.
Φώτο:Κυριάκος Γκογκότσης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος