Κομοτηνή: Στο πλευρό δασκάλων, μαθητών και γονιών ο Σύλλογος της Π/Ε Ροδόπης

Τον δικό τους αγώνα για την αναβάθμιση -βελτίωση του επιπέδου της δημόσιας εκπαίδευσης, την εξασφάλιση συνθηκών υγείας κι ασφάλειας στα σχολεία δίνουν και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Όπως είπε σήμερα η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης,”Οι Τρεις Ιεράρχες” η κα Δήμητρα Λιουλιάκη.

«Η πανδημία έχει “σαρώσει” πραγματικά τις ζωές των παιδιών” ανέφερε τονίζοντας πως την προσπάθειά τους δυσκολεύουν ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα αναλυτικά προγράμματα θέλουν αλλαγές και τόνισε ότι οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών δεν θα πρέπει να γίνονται μόνο διαδικτυακά. «Η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να γίνεται δια ζώσης και ξέρουμε το αποτέλεσμά της , όταν γίνεται έτσι».

Μιλώντας για τους μαθητές της, η κα Λιουλιάκη σημείωσε πως αυτά τα 2,5 χρόνια τα παιδιά εκτός του ότι κλείστηκαν στο σπίτι και ήρθαν σε ένα τελείως διαφορετικό κόσμο έπρεπε , ακόμη και αυτά τα οποία τους γεμίζουν χαρά, όπως οι εκδρομές , οι εκπαιδευτικές επισκέψεις να σταματήσουν, τώρα ελπίζουμε να αρχίσουν να γίνονται κάποια προγράμματα και να μην κλείσουν την επόμενη στιγμή, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν». Μάλιστα σε αυτό το σημείο εξέφρασε την ευχή να «βγει» και η μαθητική κοινότητα στην κανονικότητά της. «Όλα αυτά πρέπει να γίνονται με στήριξη» είπε και πρόσθεσε «Εάν δεν στηριχθεί το Σύστημα Υγείας, όλα είναι αλληλένδετα , δεν μπορούμε να βγούμε έξω στο δρόμο άνετα, γιατί ξέρουμε ότι την επόμενη στιγμή δεν θα μπορούμε να βρούμε κρεβάτι».
Ευχόμενη τέλος σε όλες τις γυναίκες «χρόνια πολλά» με αφορμή τη σημερινή ημέρα σημείωσε: «γιορτάζουμε και αγωνιζόμαστε με κάθε γυναίκα που αγωνίζεται για την οικογένειά της, για τη δική της ζωή. Υψώνουμε τη φωνή μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης και κακοποίησης της».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος