Κομοτηνή: Στο θρυλόριο σήμερα ο Μητροπολίτης

Κατά την Ακολουθία του Ε΄ Κατανυκτικού Ἑσπερινού στον Ἱερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής θα χοροστατήσει ο Σεβασμι΄βωτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ο κος Παντελεήμων το απόγευμα της Κυριακής. Αμέσως μετά θα μιλήσει ο αἰδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Κολιούσης, Ἐφημέριος του Ἱερού Ναού Ἁγίου Νικολαόυ Ἰάσμου, μὲ θέμα: «Προσπάθεια ψηλάφησης του Μυστηρίου της πτώσης καὶ της μετάνοιας του ἀνθρώπου μέσα ἀπό τὸν βίο της Ὁσίας Μαρίας της Αἰγυπτίας».

Σήμερα Τετάρτη στις έξι το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στόν Ἱερό Ναό Ἁγίων Κωνσταντίνου και Ἑλένης Θρυλορίου. Διαβάστε εδώ το πρόγραμμά του:18-4-2021 (1)
«Οι άρχοντες και ηγέτες των εθνών καταδυναστεύουν και κατεξουσιάζουν τους υπηκόους τους κάνοντας όχι απλώς χρήση, αλλὰ και κατάχρηση της εξουσίας» αναφέρεται στο μήνυμα της Μητρόπολης. Επίσης, τονίζεται ότι: «Το μεγαλείο του χριστιανού ηγέτη δεν βρίσκεται στην εξουσία και στον πειρασμὸ που ἐμφωλεύει σ’ αὐτὸν που την έχει, αλλὰ στη διακονία, στην προσφορὰ του εαυτού του για τους άλλους».Διαβάστε εδώ:18-4-2021

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος