Κομοτηνή: Τα φιλαράκια…

Array

Ο κος Χασάν από την Κομοτηνή τα τελευταία δύο χρόνια έχει έναν εξαιρετικό φίλο να τον συντροφεύει στην καθημερινότητα του, τον Κούκι. «Τα σκυλιά είναι οι καλύτεροι φίλοι των ανθρώπων εδώ και χιλιάδες χρόνια» δηλώνει ο ίδιος και σπεύδει να σημειώσει τον προβληματισμό του για την συμπεριφορά που τους επιφυλάσσουν κάποιοι ασυνείδητοι.

«Είχε γεννήσει το σκυλί ενός φίλου και το πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Το φροντίζω εγώ, με προσέχει κι εκείνος » δηλώνει ο κος Χασάν που έσπευσε να μεταφέρει τον Κούκι στον κτηνίατρο, όταν τον είδε αδιάθετο, ο φόβος της ρίψης φόλας καραδοκεί. «Αυτοί που το κάνουν αυτό δεν είναι άνθρωποι. Και τα αδέσποτα ακόμη σκυλιά δεν είναι επικίνδυνα, λίγη φροντίδα χρειάζονται» δηλώνει ο κος Χασάν και σπεύδει να στείλει το δικό του μήνυμα λόγω της ημέρας « Αν έχουν φαγητό και αν τα εμβόλια τους γίνονται κανονικά, δεν είναι επικίνδυνα για κανέναν» δηλώνει σημειώνοντας ότι τα προβλήματα ξεκινούν από τις άσχημες συμπεριφορές των ανθρώπων ή από την αδιαφορία τους.

Όση ώρα μιλάει, ο νεαρός Κούκι τον ακούει με προσοχή. «Φωλιάζει» στην αγκαλιά του αφεντικού του στρέφοντας το κεφάλι του πότε αριστερά και πότε δεξιά παρακολουθώντας την κίνηση στους δρόμους. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χαρά κάνει όταν επιστρέφω στο σπίτι» δηλώνει σπεύδοντας να το χαϊδέψει στο κεφάλι. «Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας να έχουμε ακόμη προβλήματα με τα αδέσποτα ή να καταγράφονται περιστατικά κακοποίησης τους» δηλώνει μην κρύβοντας τη θλίψη του κάθε φορά που συναντά έναν πεινασμένο , εγκαταλειμμένο σκύλο. «Ας σταματήσει η κακοποίηση τους, τουλάχιστον στη χώρα μας. Ας στείλουμε το δικό μας μήνυμα σε όλο τον κόσμο» λέει κι απομακρύνεται πάντα με τον Κούκι αγκαλιά.
Φώτο: Ο κος Χασάν με τον Κούκι στην αγκαλιά του Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος