Κομοτηνή: Τα μάγια της πεταλούδας επιστρέφουν

Array

«Τα μάγια της πεταλούδας», το πρώτο θεατρικό έργο του ποιητή F.G. Lorca επέλεξε να παρουσιάσει στο κοινό της Κομοτηνής η ταλαντούχα ηθοποιός Χρύσα Ιωαννίδου. Πρόκειται για μια κωμωδία με πρωταγωνιστές τα έντομα που κατοικούν σ’ ένα λιβάδι όπου η ζωή κυλά ήρεμα. Η μοναδική πρωταγωνίστρια της κωμωδίας, που υποδύεται όλους τους ρόλους, μιλά για τον έρωτα που χαρακτηρίζεται αντιφατικός κι ανείπωτος για την εποχή του και που τελικά αποδεικνύεται πως δεν έχει αύριο…

Ο νεαρός Σκαθαράκος που διψά για μια ζωή γεμάτη ποίηση κι ελευθερία. Πάνω σ’ αυτόν τον καμβά πλέκεται κι ανατρέπεται η καθημερινότητα της ζωής των εντόμων. «Παρουσιάζεται μια κοινωνία που μπαίνει σε κρίση, εξαιτίας της παράξενης φύσης του Σκαθαράκου, που επιμένει στην αναζήτηση της ελευθερίας» δηλώνει η κα Ιωαννίδου σημειώνοντας πως όλα ανατρέπονται και η κρίση ανάμεσα στα έντομα βαθαίνει, όταν εμφανίζεται μια πληγωμένη πεταλούδα. Ο Σκαθαράκος την ερωτεύεται και θέλει να την κρατήσει κοντά του. Όμως τελικά η πεταλούδα, υπακούοντας στην ελεύθερη φύση της, πετά για το δικό της κόσμο. Έτσι, η παράταιρη αγάπη “σβήνει”.

Αυτόν τον ξεχωριστό κόσμο της φαντασίας τον παρουσιάζει με πολλή μουσική και τραγούδι σε συνεργασία με τον μουσικό Γιάννη Κουτσικά. « Ένας κόσμος φαντασίας γεμάτος χρώματα, αισθήματα, υψηλές αξίες, ξεπροβάλλει μέσα από αυτό το σημαντικό κείμενο του Λόρκα. Η ευαίσθητη ποίηση συναντά το εξαιρετικό ταλέντο τριών ανθρώπων, της ηθοποιού και δύο μουσικών.

Στην παράστασή, η ηθοποιός μεταμορφώνεται στην πολύχρωμη κοινότητα των εντόμων του Lorca, και μέσα από την πρωτότυπη μουσική, τα πολλά τραγούδια, το χορό, στήνει με τους μουσικούς που την συνοδεύουν έναν καινούργιο τρόπο αφήγησης, σε έναν ιδανικό χώρο να αγκαλιάσει την ιστορία, το αρχοντικό Art Café Varosi, της Κομοτηνής σήμερα στις εννέα το βράδυ.
Φώτο:Η Χρύσα Ιωαννίδου με τον Γιάννη Κουτσικά Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

https://www.facebook.com/erakomo/videos/609124499259420/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος