Κομοτηνή: Ταπετσιέρης από μικρό παιδί

Το μικρό τρανζίστορ παίζει και σκορπά τους ήχους του στο εργαστήριο του. Πού και πού κάποιος πελάτης διακόπτει μουσικές, ήχους από τα εργαλεία του και σκέψεις. Ταπετσιέρης από μικρό παιδί είναι ο Αμέτ Σιαμπάν. Ήταν 11,5 ετών όταν βρέθηκε κοντά σε μαστόρους που ήξεραν την τέχνη. Πολλά χρόνια έτσι κύλησε η ζωή του, δουλειά δίπλα στον μάστορα και κανονικά μετά στα μαθήματα του σχολείου.

Κομοτηνή: Ταπετσιέρης από μικρό παιδί«Πιο πολλά μάθαινα την περίοδο του καλοκαιριού, όταν τα σχολεία έκλειναν», δήλωσε σε ένα μικρό διάλειμμα της δουλειάς του. 27 χρόνια ταπετσιέρης δεν είναι λίγα. Πέρασε δύσκολες και εύκολες μέρες. Όμως ο τελευταίος χρόνος είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό.

Και τη δική του κανονικότητα «ανέτρεψε» ο κορονοϊός, όπως συνέβη με πολλούς επαγγελματίες ακόμη. «Το μεροκάματο βγαίνει και δεν βγαίνει» είπε και περιέγραψε την κίνηση που σημειώνεται στο κατάστημά του, «πεσμένη κατά 70% σε σχέση με την προ του κορονοϊού εποχή».

«Οι άνθρωποι δε μπορούν καλά-καλά να βγουν έξω, όχι να φέρουν παλιά έπιπλα για φροντίδα», δήλωσε ο Αμέτ Σιαμπάν καταθέτοντας και τη δική του αγωνία «Εμείς, το παλεύουμε, όμως στο τέλος τι θα γίνει κανείς δεν ξέρει» λέει και επιστρέφει στο γνώριμο σε εκείνον εργαστήριό του, άδειο από παραγγελίες και πελάτες, αλλά με την ίδια διάθεση -ό,τι παλιό πιάσει να γίνει ξανά καινούριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος