Κομοτηνή: Τον εφιάλτη της πλημμύρας έζησε ξανά ο Ήφαιστος

Array

Η παρατεταμένη βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα στον οικισμό Ηφαίστου στο Δήμο Κομοτηνής. Γειτονικές εκτάσεις, αποθήκες και στάνες πλημμύρισαν, ενώ εντός του οικισμού, δρόμοι καλύφθηκαν με νερό και απειλήθηκαν ξανά κατοικίες.

Κομοτηνή: Τον εφιάλτη της πλημμύρας έζησε  ξανά ο ΉφαιστοςΤο παρακείμενο ποτάμι υπερχείλισε και τα νερά του κάλυψαν εκτάσεις γης απειλώντας ακόμη και σπίτια του οικισμού. Χρειάστηκε πολύωρη παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου με ειδικά μηχανήματα για να καθαριστεί η γέφυρα, που είχε φράξει από φερτά υλικά, ώστε να μπορέσουν τα νερά της βροχής να βρουν και πάλι δίοδο. Ο οικισμός του Ηφαίστου είναι πυκνοκατοικημένος και απουσιάζουν από αυτόν οι στοιχειώδεις υποδομές. Με αποτέλεσμα, όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι σημειώνουν, κάθε φορά που βρέχει δυνατά να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο των πλημμυρών.

Κομοτηνή: Τον εφιάλτη της πλημμύρας έζησε  ξανά ο ΉφαιστοςΑπαραίτητη, κρίνεται μια συνολική αντιπλημμυρική – κι όχι μόνο- παρέμβαση στον οικισμό, ώστε να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τις ζωές εκατοντάδων φτωχών κατοίκων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 7 και 8 Μαρτίου του 2015 είχαν σημειωθεί και πάλι πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 15 σπίτια και να σημειωθούν καταστροφές στο εσωτερικό τους. Αλλά και πιο πρόσφατα, τον Δεκέμβριο του 2017.

Τέλος, αξίζει για μια ακόμη φορά να σημειωθεί ότι η διέλευση από τις Ιρλανδικές διαβάσεις της Ροδόπης κρίνεται επικίνδυνη και γι αυτό απαγορευτική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος