Κομοτηνή: Α. Τσίπρας «Ανάπτυξη με κοινωνικό και γεωγραφικό πρόσημο στη Θράκη»

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους παραγωγικούς φορείς της ΑΜ-Θ, στο πλαίσιο της μονοήμερης περιοδείας του στην Θράκη σήμερα.
Κομοτηνή:  Α. Τσίπρας «Ανάπτυξη με κοινωνικό και γεωγραφικό πρόσημο στη Θράκη»

Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως είναι η πρώτη του περιοδεία η οποία ξεκινάει από τη Θράκη και αυτό έχει τη σημασία του, καθώς ηΘράκη αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και έχει δυνατότητες αναβάθμισης σε Διαμετακομιστικό, Εμπορικό και Ενεργειακό Κέντρο, για την εύρύτερη Βαλκανική χερσόνησο, αλλά και για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο πεδίο της σύνδεσης και της μεταφοράς ενέργειας, Ανατολής-Δύσης, αλλά και Μεταφορών, μεταξύ Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας.
«Ο σχεδιασμός για τη Θράκη που θα αφορά την ανάπτυξη αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, θα είναι εθνικής στρατηγικής και σημασίας και δεν θα αφορά μόνο την παρούσα κυβέρνηση. Σας θέλω όλους συνεργούς , προκειμένου πιο οργανωμένα να λύσουμε χρόνια προβλήματα, να σταθούμε στις πιο ενδεδειγμένες λύσεις και να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις , για να καταστήσουμε την ανάπτυξη πραγαμτικότητα»βγούμε από την κρίση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια ανέφερε τις επισκέψεις το πρωΐ στην Αλεξανδρούπολη στο Λιμάνι και στον ΤΑΠ. Στην σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργάς-Αλεξ-πολη, μέσω της οποίας πιο γρήγορα τα εμπορεύματα θα μεταφέρονται από την Μεσόγειο στην Μαύρη θάλασσα, παρακάμπτοντας τα Στενά. Στάθηκε στο δίκτυο των κάθετων αξόνων. Στην χρήση του Φυσικού αερίου από τις πόλεις της Θράκης στον πλωτό σταθμό αεριοποιήσης υγροποιημένου φυσικού αερίου(LNG ) και στον AGB, όπου από τα έργα των οποίων θα προκύψουν θέσεις εργασίας.
Σε ότι αφορά τον Πρωτογενή Τομέα υποστήριξε πως ο συγκεκριμένος τομέας και η Μεταποίηση ήταν και είναι παραδοσιακοί πυλώνες για την οικονομική ζώνη της Θράκης, η οποπια τα τελευταία χρόνια βίωσε τον εφιάλτη της αποβιομηχάνισης.
Ο κ. Τσίπρας έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας πως η προτεραιότητα για την Θράκη είναι Δουλειές-οι οποίες θα προκύψουν από την ανάπτυξη, η οποία θα είναι με κοινωνικό και γεωγραφικό πρόσημο και όχι αθηνοκεντρικό, σε περιοχές με εθνική και στρατηγική σημασία, όπως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Κομοτηνή:  Α. Τσίπρας «Ανάπτυξη με κοινωνικό και γεωγραφικό πρόσημο στη Θράκη»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος