Κομοτηνή: Βοήθεια στο Σπίτι για δημότες που έχουν ανάγκη

Κάτι παραπάνω από ουσιαστική κρίνεται η συμβολή των τριάντα τριών (33) εργαζομένων στη αντί-δημαρχεία Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης. Υπό τις οδηγίες του κ. Ιωάννη Μουρτίδη, του αρμόδιου αντιδημάρχου κατορθώνουν να συμπαρίστανται καθημερινά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στήριξης.

Κομοτηνή: Βοήθεια στο Σπίτι για δημότες που έχουν ανάγκηΣυνολικά, όπως ανέφερε ο κος Μουρτίδης, επωφελούνται από τις πέντε λειτουργούσες δομές 2.500 άνθρωποι- δημότες του δήμου. Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, ηλικιωμένοι, άποροι και χαμηλοσυνταξιούχοι, άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα, που τα τελευταία χρόνια επλήγησαν περισσότερο.
Καθημερινά το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι ανοίγει την πόρτα των σπιτιών των ανθρώπων που δεν μπορούν μόνοι τους να αγοράσουν ψωμί ούτε από το Φούρνο γειτονιάς τους, να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή να πάρουν τα φάρμακά τους. Έτσι , κάθε επίσκεψη των 17 εργαζομένων ρυθμίζει αυτού του είδους τις λεπτομέρειες, που ωστόσο είναι καθοριστικές για τη λειτουργία ενός σπιτιού και τη διαβίωση των ανθρώπων.
Όπως ανέφερε ο κος Μουρτίδης μέσω του προγράμματος δίνεται και το καθημερινό φαγητό σε εκείνους που το έχουν ανάγκη, συνήθως ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν μπορούν να το παρασκευάσουν μόνοι τους έχουν καθημερινά στο τραπέζι τους ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος