Κομοτηνή: Ξενοίκιαστοι για καιρό επαγγελματικοί χώροι, μειωμένα τα ενοίκια

Πτώση στις τιμές ενοικίασης επαγγελματικών χώρων σημειώνεται στην Κομοτηνή. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια καταστήματα σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπως στην οδό Βενιζέλου, παραμένουν για καιρό ξενοίκιαστα. Και άλλα που βρίσκουν νέο ενοικιαστή σε τιμές, όμως, χαμηλότερες.

Το «Ενοικιάζεται» παραμένει για καιρό στις βιτρίνες των άδειων καταστημάτων. Εικόνα ασυνήθιστη αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για κεντρικούς, εμπορικούς δρόμους της Κομοτηνής.

Όπως σημειώνουν στο ertnewsdev.oryx.gr ιδιοκτήτες καταστημάτων κι εργαζόμενοι τα τελευταία 15 χρόνια οι ενοικιάσεις των χώρων αυτών γινόταν πριν ακόμη μείνουν ξενοίκιαστοι, πριν αφήσει ελεύθερο το χώρο ο ιδιοκτήτης, πληρώνοντας μάλιστα και τον «αέρα» του μαγαζιού.

«Είναι 30% πιο κάτω οι τιμές των ενοικίων σε σχέση με το 2010 » σημειώνουν ιδιοκτήτες κτηματομεσιτικών γραφείων και προσθέτουν ότι δεν υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Αναφέρουν δε ότι όσα έχουν ενοικιαστεί τον τελευταίο καιρό ενοικιάστηκαν από ξένες εταιρείες.

Έτσι, από 2500 ευρώ κατάστημα νοικιάστηκε προ ημερών 1500 ευρώ. Ενώ μείωση σημειώνεται και σε μικρότερα ενοίκια της τάξης των 500 ευρώ. «Είναι παντού πεσμένη η ζήτηση κι αυτό συμπαρασύρει τις τιμές των ενοικίων» αναφέρουν.

Παράλληλα, προβλέπουν ότι: «Αν σημειωθεί η μείωση κι άλλο της αγοραστικής δύναμης, τότε όσοι ασχολούνται με το εμπόριο και νοικιάζουν χώρους δεν θα έχουν να πληρώνουν ούτε το ενοίκιο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος