Κομοτηνή: Ζωγράφοι από… κούνια

Array

Δέκα διακρίσεις πέτυχαν οι μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής στην 7η BIENNALE Παιδικής Ζωγραφικής 2016. Θέμα του διαγωνισμού ήταν «Οι δρόμοι της Μουσικής» και οι μαθητές της Βαρβάρας Τσίτσιρα, της δασκάλας του Εργαστηρίου εντυπωσίασαν με τα έργα τους κοινό και κριτική επιτροπή.

Κομοτηνή: Ζωγράφοι από… κούνια
Μουσικό όργανο, δημιουργία των παιδιών…

Ανάμεσα σε 2.000 και πλέον έργα οι δημιουργίες των: Σβαρτζκοπφ Σοφίας, Καζόγλου Κατερίνας, Βορβώτα Ιωάννας, Τσχοβρέμποβ Ατσά, Γκαράνη Κυριακής, Χριστοφορίδου Μαρίας, Σεμπελίδη Γιώργου , Παπτσίκη Δόμνας,Σμαράγδα Μένης και Μάστορα Χρύσας κέρδισαν βραβεία κι εντυπώσεις. Τα δέκα πρώτα με έργα ζωγραφικής , τα τρία τελευταία με κατασκευές, όλα με θεματολογία τη μουσική.

«Μέσα από αυτό το διαγωνισμό στήθηκαν γέφυρες αγάπης ανάμεσα στους λαούς του κόσμου, σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα και την παράδοσή τους» δηλώνει η κα Τσίτσιρα επισημαίνοντας ότι η χαρά και η αγάπη για δημιουργία των μαθητών της είναι τέτοια που δεν θέλουν να φύγουν από το εργαστήρι τους ακόμη κι όταν το μάθημα τελειώνει. «Τα παιδιά έχουν ανάγκη για να εκφραστούν και επιλέγουν πάντα να «μιλούν» με χρώματα και φαντασία» δηλώνει η κα Τσίτσιρα. Αυτή η «ανάγκη» των παιδιών βρήκε συμπαραστάτες τους γονείς και «καταφύγιο» το Θρακικό Ωδείο. «Λειτουργεί από το 1954 κι έχει διάθεση πάντα να αγκαλιάσει κάθε μορφή τέχνης, όχι μόνο τη μουσική, με το ίδιο πάθος και τον ίδιο σεβασμό. » δηλώνει η κα Δράκου αποκαλύπτοντας πως η κρίση δεν έπληξε αυτή τη διάθεση για δημιουργία. Ήδη τη φετινή χρονιά που μόλις ξεκίνησε περισσότερα από πενήντα παιδιά παρακολουθούν τα μαθήματα ζωγραφικής.

Χρησιμοποίησαν νερομπογιές και μαρκαδόρους, τέμπερες, μελάνες, παστέλ, ξερό λαδοπαστέλ, μολύβια, ακρυλικά κολάζ και μικτές τεχνικές. Έβαλαν αγάπη, μεράκι, έμπνευση και φαντασία. Αποτέλεσμα, 15 συμμετοχές, 10 διακρίσεις, 7 πρωτιές και 3 δεύτερες θέσεις. Τα έργα των παιδιών που διακρίθηκαν θα εκτεθούν στην έκθεση της 7ης Biennale που φιλοξενείται στη Συδινή Ξάνθης, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις πέντε το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια της με κάθε επισημότητα, όπως της αξίζει.
Φώτο:Άντζελα Δράκου –Βαρβάρα Τσίτσιρα Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος