Κομοτηνή – Δ. Καμπούρης: «Ανεπαρκής ο κ. Αποστόλου»

Λάβρος κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ειδικά κατά του Βαγγέλη Αποστόλου, ήταν μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης.

Ο κ. Καμπούρης με καυστικό τρόπο ανέφερε πως πολλοί Κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει ακόμα την ενιαία ενίσχυση, τις εξισωτικές του 2013-2014-2015 και τη νέα εξισωτική του 2016.Δεν έχουν πληρωθεί ακόμα εδώ και 5 χρόνια τα Βιολογικά προγράμματα. Να σημειωθεί πως υπάρχουν κτηνοτρόφοι που τους οφείλονται και 100.000 ευρώ. Πρόοδος δεν σημειώνεται ούτε στα θέματα τα θεσμικά που δεν κοστίζουν τίποτα.

«Δεν υλοποιήθηκε τίποτα από τα όσα είχαν αποφασισθεί στη σύσκεψη με τους Αγρότες από τα Μπλόκα. Δεν λύθηκε το θέμα με τους Βοσκότοπους. Σε ότι αφορά τις Συνδεδεμένες ενισχύσεις πρότασή μας είναι να κατευθυνθεί στο ζωϊκό κεφάλαιο και στα θηλυκά ζώα. Ζητούμε να πέσει η ποσόστωση από τα 120 κιλά στα 50 ή και να καταργηθεί ακόμα, ή και να επιχειρηθεί να γίνει ένας συνδυασμός γάλακτος και κρέατος, προκειμένου να μην χάσουν χρήματα οι Κτηνοτρόφοι.

Τέλος σε ότι αφορά τις αδειοδοτήσεις και τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις για την νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών μονάδων στην Ελλάδα, ο κ. Καμπούρης ζήτησε την άμεση νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών μονάδων όπου δεν υπάρχει πρόβλημα με οικισμούς και νερά, μέσω δύο-τριών εγγράφων από το Δήμο και την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

«Ανεπαρκής για τον πρωτογενή τομέα και αδύναμος μέσα στο κυβερνητικό σχήμα είναι ο κ. Αποστόλου. Δυστυχώς η Ελλάδα έχει καταδικαστεί και από αυτή την κυβέρνηση να εισάγει προϊόντα και να εξαρτάται από τους δανειστές», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Καμπούρης», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Καμπούρης.

Στο μεταξύ σήμερα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων θα συναντηθούν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκο Μπόλαρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος