Κομοτηνή: Ερασιτέχνες αλιείς

Array

«Τσιμπήσει δεν τσιμπήσει» δεν πολυνοιάζονται. Ο Αχμέτ Χασάν είναι ένας από τους πολλούς μανιώδεις ερασιτέχνες αλιείς της Ροδόπης. Με το καλάμι στο χέρι δίνουν ραντεβού με την ηρεμία της θάλασσας. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο τον βρίσκει κανείς στον Ίμερο, στην Μαρώνεια, στην Αλκυόνα και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Ροδόπης. “Πάμε και στην Αρωγή, στη Μέση, στη Γλυφάδα”. Τριάντα χρόνια είχε τη δική του βάρκα, τώρα, για λόγους υγείας, περιορίζεται στα τέσσερα- πέντε καλάμια που διαθέτει και στην αλιεία από την στεριά.

“Δεν περνάμε κι άσχημα!” δηλώνει με χαμόγελο στα χείλη και εξηγεί πως από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τις δύο, δυόμιση τα ξημερώματα στέκεται με το καλάμι στο χέρι και την παρέα των φίλων που έχουν την ίδια αγάπη για τη θάλασσα και το ίδιο πάθος για το ψάρεμα. «Έχει ωραία δροσιά, αποφεύγουμε έτσι και τη ζέστη της πόλης» δηλώνει κι όσον αφορά στην αλιεία, είναι αποκαλυπτικός: «Πιάνω δέκα –δεκαπέντε κομμάτια, μια ωραία τηγανιά βγαίνει».

“Λίγδες”, “Σπαράκια”, “Μουρμούρες” τα ψάρια που «σκαλώνουν» στο αγκίστρι του. «Δεν καταλαβαίνουμε πότε περνά η ώρα» δηλώνει ενθουσιασμένος με την αγάπη που καλά κρατεί χρόνια τώρα. «Η θάλασσα σε ανανεώνει, σε ηρεμεί, σε ξεκουράζει, οι ώρες δίπλα της δεν καταλαβαίνεις πότε περνάνε. Όποιος δεν αγαπάει τη θάλασσα, δεν αγαπάει τη ζωή του» δηλώνει μιλώντας ως ψαράς που «τσιμπήσει δεν τσιμπήσει», δεν πολυνοιάζεται, «αρκεί να είμαι δίπλα στη θάλασσα με τους φίλους και το καλάμι στα χέρια »…

Φώτο: Ο κος Αχμέτ Χασάν με το καλάμι στο χέρι Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος