ΕΡΤ Κομοτηνής: Ειδήσεις 22-08-2016

Array

Για τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης

ΕΡΤ Κομοτηνής: Ειδήσεις 22-08-2016Πλήθος κόσμου από νωρίς τα ξημερώματα κατευθύνονται πεζοί προς την  Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος τηρώντας πιστά το έθιμο. Χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών θα τιμήσουν και φέτος τους διήμερους επίσημους εορτασμούς της Μονής.

Σύμφωνα με την παράδοση η Θεοτόκος επέλεξε να εμφανιστεί σε Οθωμανό Αγά (τσιφλικά), ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος «Κηρ – Τσιφλίκ» σε μέρος – τμήμα του οποίου υπήρχε η περιοχή Φατήρ – Γιακά πλησίον του άλλοτε ισχυρού χειμάρρου Καρά – Σου.

Ο Οθωμανός μουσουλμάνος Αγάς επί τρεις νύχτες έβλεπε στο σημείο όπου βρέθηκε η εικόνα φωτεινό σημείο και κατόπιν συνεννοήσεως με την τοπική εκκλησία έγινε ανασκαφή και ευρέθη η εικόνα. Έτσι,  η θαυματουργός εικόνα, ονομάστηκε «Φανερωμένη» λόγω του όντως θαυμαστού τρόπου της εμφανίσεώς της.

Χαρακτηριστικό των εορτασμών είναι ότι την Παναγία Φανερωμένη ασπάζονται με ιδιαίτερη κατάνυξη και οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας. Η Καθηγουμένη της Μονής Μαριάμ με τη συνοδεία της, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων, “έδωσε ζωή” στην Μονή με την παρουσία τους και τα έργα ανάπλασης- ανάδειξης και νέων υποδομών, που πραγματοποιούνται.

   Περιφέρεια

Via Egnatia στην Ξάνθη

Περπατάμε, μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε στον άξονα της VIA EGNATIA στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

ΕΡΤ Κομοτηνής: Ειδήσεις 22-08-2016
Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης είναι ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας

Σειρά έχουν οι Γιορτές στα στενά του Νέστου-2o Φεστιβάλ VIA EGNATIA την Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Αυγούστου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων, τοπικές παραδοσιακές γεύσεις, παραδοσιακοί χοροί, και τραγούδια από την ορχήστρα του κου Δημούδη και τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, πεζοπορικές δράσεις , κανό καγιάκ, αλεξίπτωτο πλαγιάς, μπιτς βόλει, εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας, ζωγραφικής και πολλά άλλα. Κατάληξη η συναυλία που θα προσφέρει αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός… μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέας εποχής.  “Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι bogaz musique προτείνουν ένα παθιασμένο, διονυσιακό πρόγραμμα, που ενώνει το καινούριο με το παλιό, ακριβώς όπως ενώνονται, συνυπάρχουν και εμπεριέχονται στις μουσικές καταβολές όλων μας” τονίζουν οι διοργανωτές.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τα προτεινόμενα έργα του Δήμου Κομοτηνής

ΕΡΤ Κομοτηνής: Ειδήσεις 22-08-2016
Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γ.ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Η στρατηγική και τα προτεινόμενα έργα που έχουν επιλεγεί από τον Δήμο Κομοτηνής και τους συμπράττοντες φορείς προς υποβολή στο πλαίσιο της αντίστοιχης πρόσκλησης της ΕΥΔ Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα παρουσιαστούν σήμερα σε  συνέντευξη Τύπου, που   θα δοθεί στις 12.00 μ.μ. στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής (Ιμαρέτ). Στη συνέντευξη θα παραβρεθούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, κα. Χρύσα Καραδήμα.

Παιδεία

ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών

ΕΡΤ Κομοτηνής: Ειδήσεις 22-08-2016Ηλεκτρονικά υποβάλλονται από σήμερα Δευτέρα οι αιτήσεις εγγραφής- παρακολούθησης των Τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών, στην ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ. Φέτος για πρώτη φορά στο Παράρτημα θα γίνουν δεκτοί  200  ενδιαφερόμενοι.

Μητρόπολη

Τρισάγιο στη μνήμη του Αγίου Αρσενίου

ΕΡΤ Κομοτηνής: Ειδήσεις 22-08-2016
Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων Μουτάφης

«Κι εμείς μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι, αρκεί να βάλουμε στην καρδιά μας τον Χριστό» ανέφερε στο Κυριακάτικο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Ο Σεβασμιώτατος άρτια αφιχθείς από το Άγιο Όρος γνωστοποίησε ότι σύντομα θα βρεθεί εκ νέου στην καρδιά της Ορθοδοξίας επισκεπτόμενος τη Μονή Βατοπαιδιού.  Ιερουργώντας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σάλπης και τελώντας το Τρισάγιο στη μνήμη του Μοναχού Αρσένιου, κατά κόσμο Αθανάσιο Βίστα,  κάλεσε τους πιστούς να « ζήσουν στα χνάρια των Αγίων», αλλά και στα χνάρια  του Μοναχού  Αρσενίου.

Κοινωνία

Αστυνομικό δελτίο

ΕΡΤ Κομοτηνής: Ειδήσεις 22-08-2016Συνελήφθη στην Ξάνθη  51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο κατάστημα του δράστη, σε χωριό της Ξάνθης, εντόπισαν 118 πακέτα τσιγάρων και 9 συσκευασίες  καπνού, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κλέφτης Μοτο-ποδηλάτων

ΕΡΤ Κομοτηνής: Ειδήσεις 22-08-2016Συνελήφθη στην Κομοτηνή  29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη, διότι, όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα, αφαίρεσε από την πόλη της Κομοτηνής, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.  Στην κατοχή του βρέθηκε το παραπάνω δίκυκλο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.  Σημειώνεται ότι ο 29χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

 

Αθλητικά                                                                                                                      

Προπονητής της Κ19 ο Στοΐνοβιτς

ΕΡΤ Κομοτηνής: Ειδήσεις 22-08-2016Η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοίνωσε ότι προπονητής του τμήματος Κ19 της ομάδας θα είναι ο κ. Ζόραν Στοΐνοβιτς.

Ο Ζόραν αποτελεί εκλεκτό μέλος της Πράσινης Οικογένειας, έχοντας υπηρετήσει τον Πανθρακικό τόσο ως παίκτης όσο κι ως προπονητής των τμημάτων υποδομής αλλά και της επαγγελματικής ομάδας στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, στη Super League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις του τμήματος Κ19, ενόψει του πρωταθλήματος νέων της Football League, έχουν ήδη αρχίσει και το προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να ανακοινωθούν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα στελεχώσουν την ομάδα.

Στον Πανθρακικό ο Πετρούσης

ΕΡΤ Κομοτηνής: Ειδήσεις 22-08-2016Η ΠΑΕ Πανθρακικός  ανακοίνωσε την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Πετρούση, ενός κεντρικού  αμυντικού, ο οποίος τη σεζόν  2012-2013 αγωνίστηκε στην Κέρκυρα, ενώ αργότερα ένας σοβαρός τραυματισμός, τον οποίο αντιμετώπισε, ανέκοψε την ανοδική πορεία της καριέρας του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος