Κομοτηνή: Η μεγάλη των Διασωστών Σχολή

Array

Το δικό της Σχολείο Βασικών Γνώσεων για νέους Εθελοντές, επίδοξους Διασώστες λειτουργεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης το Παράρτημα της Ροδόπης με το μάθημα των Πρώτων Βοηθειών να έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον των «μαθητών» του.

Κομοτηνή: Η μεγάλη των Διασωστών Σχολή
Μαθήματα πρώτων βοηθειών

«Έμπειροι διασώστες , εκπαιδευτές από την Κομοτηνή, την Καβάλα, αλλά και από την Κεντρική Διοίκηση, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες του Σχολείου να πάρουν τις γνώσεις, αλλά και τις δεξιότητες που θα τους κάνουν ικανούς να αντιμετωπίσουν κάποιο περιστατικό» δηλώνει ο Στάθης Γκεβρέκης, πρόεδρος της Ομάδας αναφέροντας ότι πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις με θέμα: Αλυσίδα Επιβίωσης, Κανόνες Ασφαλείας και Ασφαλής Προσέγγιση ενός περιστατικού από τους εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι και οι μέθοδοι προσέγγισης ώστε να είναι ασφαλής και αυτός που θα προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, αλλά ταυτόχρονα και ο τραυματίας που θα τις δεχθεί .

Μυούνται στα βήματα του διασώστη. Καλούνται να μάθουν τον τρόπο διατήρησης ανοιχτού αεραγωγού του ασθενούς με προστασία της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Αλλά και ελέγχου του αερισμού των πνευμόνων, της κυκλοφορίας και αιμορραγίας τραυμάτων, της νευρολογικής κατάστασης, του Περιβάλλοντος. Δεκαεπτά υποψήφιοι διασώστες παρακολουθούν ανελλιπώς όλα τα μαθήματα μην χάνοντας λεπτό από τις ιδιαίτερες αυτές παραδόσεις. Όχι αναίτια, καθώς τους δίνετε η ευκαιρία να μάθουν για το υγρό στοιχείο, την ορεινή διάσωση, τις τηλε-επικοινωνίες, τις πρώτες βοήθειες, για ό,τι χρειάζεται ο καθένας για να προστατεύει και τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και να μπορεί να βοηθάει τον συνάνθρωπό του.

Κομοτηνή: Η μεγάλη των Διασωστών Σχολή
Στάθης Γκεβρέκης

«Είναι όλοι ενθουσιασμένοι. Τους αρέσει πολύ το γεγονός ότι έχουμε και πρακτική όχι μόνο θεωρεία» δηλώνει ο πρόεδρος για τα μαθήματα που θα διαρκέσουν συνολικά 2,5 μήνες. «Ένας καλός διασώστης έχει πάντα στο μυαλό του την αυτοπροστασία, πρέπει να είναι σίγουρος ότι είναι ασφαλής ο χώρος και δεν θα κινδυνέψει ο ίδιος. Τις γνώσεις που παίρνει πρέπει να τις συντηρεί και να έχει επαφή με τα αντικείμενα» δηλώνει σπεύδοντας να στείλει το μήνυμα-μάθημα που πήρε ο ίδιος «Η προσφορά προς τον συνάνθρωπο είναι το πιο σημαντικό από όλα. Εθελοντισμός για μας αυτό είναι, να προσφέρουμε σε όσους έχουν ανάγκη. Κι αυτό κάνουμε. Όπου μας ζητηθεί η βοήθεια είμαστε κοντά και βοηθάμε.»

Φώτο: Μαθήματα πρώτων Βοηθειών- Στάθης Γκεβρέκης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος