Μ Μπόλαρης: Να ξαναστήσουμε την παραγωγική βάση της χώρας

Είναι ώρα να αλλάξουμε κατεύθυνση σε καινοτόμα, ποιοτικά προϊόντα που κατακτούν τις αγορές, μέσω συνεργειών στον Αγρο-διατροφικό τομέα. Είναι ώρα να ξαναστήσουμε σε σωστές βάσεις την παραγωγική βάση της χώρας. Σας καλώ να ανταποκριθείτε στην σύγχρονη πρόκληση της εποχής».

Μ Μπόλαρης: Να ξαναστήσουμε την παραγωγική βάση της χώραςΑυτό τόνισε στην σύσκεψη των Αγροτών και Κτηνοτρόφων, χθες από την Κομοτηνή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος ολοκλήρωσε την διήμερη επίσκεψή του σε Ξάνθη και Κομοτηνή.
«Είμαι ευχαριστημένος γιατί επισκέφθηκα κτηνοτροφικές μονάδες, μεταποιητικές μονάδες, όπως ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Μαρώνειας και το Οινοποιείο οι Κίκονες, που βραβεύονται για την ποιότητα των προϊόντων τους και δείχνουν τον δρόμο και σε όλους τους υπόλοιπους», σημείωσε.
Ο κ. Μπόλαρης κάλεσε ιδιαίτερα τους βαμβακοπαραγωγούς να δείξουν ενδιαφέρον στην νέα διεπαγγελματική βάμβακος με στροφή προς το ποιοτικό βαμβάκι και με τελικό προϊόν το ύφασμα.
Μ Μπόλαρης: Να ξαναστήσουμε την παραγωγική βάση της χώραςΚάλεσε τους Αγρότες να αναπτύξουν και μάλιστα άμεσα πρωτοβουλίες και να αξιοποιήσουν τα πλούσια γεωθερμικά πεδία της Θράκης, που εξασφαλίζουν συνθήκες καιρικές στα θερμοκήπια νότιας Κρήτης. Επίσης το μικροκλίμα της περιοχής, ευνοεί τις δενδρώδεις καλλιέργειες. Σε ότι αφορά τους καπνοπαραγωγούς τους ανακοίνωσε πως άλλες δύο διεθνείς εταιρείες η British tobacco και η Japan ενδιαφέρονται για την αγορά των ποιοτικών καπνών της Ελλάδας. ΕΠι πλέον τόνισε πως υπάρχουν δυνατότητες και καλές προοπτικές για μικρές μεταποιητικές μονάδες, ωστόσο στον ορεινό όγκο μπορούν να φυτευθούν και Μηλιές, καστανιές, Αρωματικά φυτά, βατόμουρα και κράνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος