Κομοτηνή: Πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ Θράκης

Array

Στη διερεύνηση της πτώσης τμήματος ανατολικά της νέας γέφυρας Κομψάτου, στρέφονται οι φορείς της Ροδόπης, με συνεχείς συσκέψεις.

Κομοτηνή: Πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ ΘράκηςΣτην σύσκεψη που έλαβε χώρα το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, συμμετείχαν οι Βουλευτές του νομού, ο Στρατός, η Αστυνομία, η ΠΥ, εκπρόσωποι από την Δ/νση Δασών και τον ΟΣΕ.
Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη, συστήνεται από τον ΤΕΕ Θράκης μια ομάδα εργασίας, η οποία θα αναλάβει να κάνει πραγματογνωμοσύνη, για τα αίτια της πτώσης της γέφυρας. Η Τεχνική υπηρεσία θα συντάξει μια έκθεση για το γεγονός, το ιστορικό και τις εργασίες συντήρησης που έγιναν στη νέα γέφυρα.
Τρίτον ζητήθηκε από τις 5 δ/νσεις της Περιφέρειας να ελεγχθούν όλες οι υπάρχουσες γέφυρες στην ΑΜ-Θ και μέσω ΠΕΠ να καταρτισθεί ένα μητρώο για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για την ασφάλεια των πολιτών.

Κομοτηνή: Πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ ΘράκηςΑπό το ρεπορτάζ προκύπτει πάντως πως οι Μηχανικοί που επισκέφθηκαν το σημείο, όταν έστειλε έγγραφο ο Δήμος Ιάσμου, για τα κενά που παρουσίασε η γέφυρα, προέβησαν σε κάλυψη των κενών και όχι επισταμένο έλεγχο των θεμελίων της γέφυρας.
Τέλος η Τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, θα αναλάβει να εκτιμήσε+ι την στατική επάρκεια της παλιάς γέφυρας, προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία για τα επιβατικά αυτοκίνητα και τους πεζούς. Θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων.

Κομοτηνή: Πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ ΘράκηςΓ . Τριανταφυλλόπουλος «Αμμοληψίες και κακοτεχνίες δείχνουν ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν»
Μετά την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης θα πρέπει αποδοθούν ευθύνες και στον υπεύθυνο εργολάβο της αποκατάστασης του έργου από τις πλημμύρες του 1996.
Ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν και στο κομμάτι των Αμμοληψιών, που η αρμόδια επιτροπή είχε απορρίψει από το 2003, καθώς οι υπεύθυνοι της Σιδηροδρομικής γέφυρας, είχαν διατυπώσει φόβους για την ευστάθεια της γέφυρας.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Μηχανικός στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος.
Κομοτηνή: Πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ Θράκης«Όμως οι αμμοληψίες συνεχίστηκαν στο όνομα της εξυγίανσης του ποταμού Κομψάτου, παρά τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα βάσει των οποίων οι αμμοληψίες έπρεπε να διακοπούν. Όμως η απάντηση ήταν η αποβολή μου από την εν λόγω επιτροπή, επειδή είχα υπερασπισθεί την ασφάλεια των πολιτών και το δημόσιο συμφέρον», τόνισε καταλήγοντας μιλώντας στο σταθμό μας ο κ.Τριανταφυλλόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος