Εκδήλωση για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη Μαρώνεια

Η Τοπική Οικονομία Ροδόπης Αλλά-ΖΩ(Τ.Ο.Ρ.Α), διοργανώνει μαζί με την κίνηση Ιδεών ΠΡΑΤΤΩ δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τις νέες μορφές επιδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ- το οποίο ανοίγει στα τέλη Αυγούστου- για Αγρότες.

Εκδήλωση για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη ΜαρώνειαΗ μία εκδήλωση έγινε χθες στο Δημαρχιακό Κατάστημα Μαρώνειας, με το κοινό να παρακολουθεί τους δύο εισηγητές, τον Καθηγητή Γεωπονία στο ΑΠΘ, Κων/νο Μάττα και το Γεωπόνο και Μέλος του ΠΡΑΤΤΩ, Παναγιώτη Βέβε.

Εκδήλωση για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη ΜαρώνειαΟ κ. Μάττας κάλεσε τους Αγρότες-Παραγωγούς συνειδητοποιήσουν πως το μικροκλίμα της Ελλάδας, μπορεί να παράγει πολλά και διαφορετικά προϊόντα. Επίσης να προχωρήσουν σε συνεργασίες, προκειμένου και το κόστος παραγωγής να μειωθεί, αλλά και για να δώσουν υπεραξία στα προϊόντα τους. Επίσης να κάνουν ανοίγματα στους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να μάθουν τι προϊόντα καταναλώνουν και να προτιμούν τα τοπικά προϊόντα, τα οποία θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα.

Εκδήλωση για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη ΜαρώνειαΑπό την πλευρά του ο κ. Βέβες επεσήμανε πως τα νέα εργαλεία του ΕΣΠΑ για τον πρωτογενή Τομέα, μοριοδοτούν τους πτυχιούχους νέους Αγρότες.

Εκδήλωση για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη Μαρώνεια
ο Καθηγητής Μάττας μόρφωσε τον πατέρα Αμαντίδη και τώρα τον υιό Πε

Επίσης πως το 35% των 6 δις που θα διατεθούν για τα επόμενα 5 χρόνια, θα το υλοποιήσουν οι Περιφέρειες.

Η δεύτερη εκδήλωση για τα εργαλεία του ΕΣΠΑ Αγροτών θα γίνει σήμερα στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος