Κομοτηνή: Τον Σεπτέμβρη ανοίγουν τα εργοστάσια της ΕΝ ΚΛΩ

Την πρώτη του Σεπτέμβρη θα λειτουργήσουν τα τρία εργοστάσια της ΕΝ ΚΛΩ, δύο σε Κομοτηνή και ένα στη Νάουσα, με περίπου 400 εργαζόμενους. Αυτό σε πρώτη φάση, καθώς με τις επενδύσεις στις οποίες θα προχωρήσει ο νέος επενδυτής, οι εργαζόμενοι μετά από λίγα χρόνια θα φτάσουν τον αριθμό των 700.

Αυτό περιλαμβάνεται στο σενάριο της επαναλειτουργίας των εργοστασίων της ΕΝ ΚΛΩ, από τη στιγμή που μόλις λίγες μέρες πριν βρέθηκε επενδυτής και μάλιστα Ελληνικών συμφερόντων, ο οποίος θα ακολουθήσει το επιχειρηματικό σχέδιο των ιδίων των εργαζομένων που πρότειναν, στη βάση της Κοινωνικής Οικονομίας και με μισθό στα 750 ευρώ!
Η εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Δέκα στην ενημέρωση»-Νίκος Αγγελίδης και Χρήστος Παγώνης- πραγματοποίησε ένα αρκετά εκτενές αφιέρωμα, για την επαναλειτουργία των εργοστασίων της ΕΝ ΚΛΩ, με καλεσμένους στο τηλεοτπικό πλατώ τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΝ ΚΛΩ, Ιωάννη Μουσουλίδη, αλλά και απευθείας σύνδεση με το χώρο –στο δρόμο ακόμα και όχι μέσα- των δύο εργοστασίων της ΕΝ ΚΛΩ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής,-ΕΡΤ Κομοτηνής Βασιλική ΜΑχαίρα- όπου μίλησαν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Φάνκο, Γιώργος Τζουγκρανάς και το μέλος του Συμβουλίου Πιστωτών, Μάρθα Στογιαντζάκη.
Οι δύο εκπρόσωποι των πρώην εργαζομένων κάλεσαν την πολιτεία να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα και να μην χαθεί επι πλέον χρόνος με γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσει στον ορισμένο χρόνο η επαναλειτουργία των εργοστασίων και η παραγωγή της εξαιρετικής ποιότητας νήματος , μια και οι παραγγελίες μεγάλων ομίλων του εξωτερικού ακόμα περιμένουν τα προϊόντα της ΕΝ ΚΛΩ…μετά από εννέα χρόνια!
Απαντώντας στο ερώτημα πως άντεξε αυτός ο εννεάχρονος αγώνας και οι δύο εκπρόσωποι απάντησαν πως όλα αυτά τα χρόνια ήξεραν να εκτελούν την εργασία τους πολύ καλά και για τους λόγους που έφτασε στην πτώχευση, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι. «Ξέρουμε πια που κάναμε λάθος και θα πορευθούμε. Διαφυλάξαμε την ενότητά μας, γιατί αγαπούσαμε τη δουλειά μας και πιστεύαμε πως μόνο μέσω της ενότητας θα νικούσαμε και το καταφέραμε».
Αξίζει να σημειωθεί πως η επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο των εργαζομένων στη βάση της Κοινωνικής Οικονομίας, αποτελεί πρότυπο στα ευρωπαϊκά δεδομένα-ίσως και στον παγκόσμια- και πολλές χώρες με ανάλογα θέματα, αλλά και πανεπιστήμια έχουν καλέσει τους πρώην εργαζόμενους της ΕΝ ΚΛΩ να το αναλύσουν και να το εξηγήσουν από κοντά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος