Κομοτηνή: Τραγούδησαν κι έπαιξαν στη χαρά της Δουκινιώς

Array

«Θέλαμε να πάρουμε κι εμείς μέρος σ’ αυτή την ξεχωριστή μουσική παράσταση. Παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε μια θρακιώτικη λύρα, αλλά κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούσαμε » δηλώνει ο Γιώργος Αθανασιάδης, μέλος της Παραδοσιακής Ορχήστρας «Ορφέας».

Κομοτηνή: Τραγούδησαν κι έπαιξαν στη χαρά της ΔουκινιώςΜαζί του ο Δημήτρης Κυριακάκης και η Αργυρούλα Κυριακάκη. Μιλώντας για την συμμετοχή τους στην παράσταση «Η χαρά της Δουκινιώς» τονίζει πως «ήταν ένας πραγματικός γάμος. Ξυρίσαμε το γαμπρό, ντύσαμε την νύφη, ήταν όλα πολύ όμορφα και το διασκεδάσαμε πάρα πολύ». Ήταν ένας γάμος που απαντάται στις μέρες μας; ρωτάμε τον κ. Αθανασιάδη και τον ακούμε να σημειώνει πως στην Ροδόπη όχι πια, αλλά στον γειτονικό Έβρο έτυχε να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο παραδοσιακό γάμο.

«Ήταν μια πολύ ωραία στιγμή» προσθέτει ο Δημήτρης Κυριακάκης, ένα υπέροχο μουσικοθεατρικό έργο. «Έγιναν πολλές πρόβες για να συντονιστούμε και το καταφέραμε 100%. Τα τραγούδια και οι μουσικές είναι παραδοσιακά της Θράκης. Κάποια από αυτά ήταν τοπικά τραγούδια της Ροδόπης.»

Εξαιρετική η ερμηνεία της κας Αργυρούλας Κυριακάκη. «Έπρεπε να έχω το νου μου για να ξέρω πότε θα κάνω την είσοδο μου, πότε θα ξεκινήσω το τραγούδι» εξηγεί σημειώνοντας ότι «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά. Δούλεψαν εντατικά και βγήκε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Καθοριστική ήταν η συμμετοχή της Χρύσας Ιωαννίδου, που σκηνοθέτησε την παράσταση.» δηλώνει σπεύδοντας να τραγουδήσει ξανά το αγαπημένο της τραγούδι «Μενα η μάνα μου μ’ αραβώνιασε».

Στο τραγούδι “Η χαρά της Δουκινιώς” με το οποίο έκλεισε η παράσταση, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, ο κος Χρήστος Χατζηπέμου, “τους στίχους έγραψε η Εύα Δήμου πάνω σε έναν οργανικό σκοπό του αείμνηστου Χρήστου Κουρούδη που περιέχεται στο CD του Συλλόγου Εβριτών Ν.Ροδόπης “Στου χουρό ν’ αραδιαστείτι”. Η πρώτη μετάδοσή του στις 27/11/2016 ανήκει στους μουσικούς της παράστασης”. Μια εξαιρετική συνύπαρξη πολλών ανθρώπων με αγάπη στον πολιτισμό, στην παράδοση και στην λαογραφία της Θράκης.
Φώτο: Γιώργος Αθανασιάδης, Δημήτρης Κυριακάκης και Αργυρούλα Κυριακάκη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος