Κομοτηνή: Τριγμοί στο γωνιακό μαγαζάκι

Array

Τοποθετεί το καινούργιο εμπόρευμα, φρέσκα λαχανικά, ντομάτες και πιπεριές, φρούτα, όλα εποχής. Στέκεται, παίρνει μια ανάσα, ξεφυσά και συνεχίζει.

«Μας «έφαγε» το άγχος» δηλώνει ο κος Κιρ Μουμίν Ναϊμ και σημειώνει «ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του, πώς θα αγοράσει από εμάς;» Διαθέτει τα τελευταία πέντε χρόνια το δικό του γωνιακό μανάβικο στη δημοτική αγορά της Κομοτηνής και αφουγκράζεται τους τριγμούς της αγχώδους καθημερινότητάς του.

Η αλλαγή αντικειμένου τον βρήκε στην αρχή της Κρίσης. «Εργαζόμουν σε μια Βιοτεχνία ενδυμάτων, σκέφτηκα να κάνω κάτι δικό μου κι επέλεξα αυτό το μαγαζί, αλλά δυστυχώς δεν μου βγήκε σε καλό.» δηλώνει μιλώντας με εμφανή την απογοήτευση στο πρόσωπό του. «Φταίνε τα χρόνια, ο κόσμος δεινοπαθεί, πώς να σταθεί στους πάγκους μας να αγοράσει;» αναρωτιέται περιμένοντας την εμφάνιση των πελατών.
«Έχουν αδυνατίσει τα νεύρα μας με αυτή την κατάσταση. Όταν έχεις δουλειά, νιώθεις ψυχολογικά καλύτερα, τώρα μας έχει πάρει από κάτω» εκμυστηρεύεται σημειώνοντας πως αυτό το «καλύτερα» του έχει λείψει. Κάθε φορά που κατεβάζει τα ρολά είναι αναγκασμένος να πετά ό,τι δεν έχει πουληθεί. «Δεν αντέχουν, οπότε καταλήγουν στον κάδο» αποκαλύπτει σημειώνοντας με αποκαρδιωτική διάθεση «τόση ώρα που μιλάμε ούτε ένας πελάτης δεν μπήκε».

Χαριστική βολή για τους μανάβηδες της Δημοτικής Αγοράς της Κομοτηνής αποτέλεσαν οι αγορές του καταναλωτικού κοινού στην γειτονική Βουλγαρία, αλλά και η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των πλανόδιων πωλητών. «Μας κάνουν ζημιά. Παρκάρουν απέναντι από τα μαγαζιά μας και πουλούν τα ίδια προϊόντα με μας» δηλώνει για τους πλανόδιους μικροπωλητές ζητώντας καλύτερο έλεγχο και επιβολή προστίμων από τις αρμόδιες αρχές.
Φώτο:Κιρ Μουμίν Ναϊμ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος