Λάθος εποχή είναι αυτή που ζούμε

Array

Δουλεύει 12 και 14 ώρες κάθε μέρα στο μικρό της εργαστήριο, σε ένα μικρό στενό στο κέντρο της Κομοτηνής. Η νεαρή Εύη, ασχολείται με τις χειροποίητες κατασκευές και δίνει στο ταλέντο της μορφή, σχήμα, χρώμα, όνομα.

«Μπορεί και να φύγω τρεις και τέσσερις τα ξημερώματα, αρκεί να τελειώσω αυτό που πρέπει να τελειώσω και να είμαι ευχαριστημένη» δηλώνει και σημειώνει «δεν με καταπιέζει καθόλου ο χώρος μου, το αντίθετο, ελευθερώνομαι κάνοντας αυτό που μου αρέσει.» όσον αφορά στον ελεύθερο χρόνο; την ρωτάμε για να την ακούσουμε να απαντά «βρίσκω χρόνο, απλά όταν έχω δουλειά…δουλεύω, κυρίως πριν τις μεγάλες γιορτές, Πάσχα, Χριστούγεννα πάρα πολλές ώρες.»

Η δουλειά έρχεται εποχιακά οι λογαριασμοί πιο συχνά και συνεπέστατα παρατηρούμε για να την ακούσουμε να σχολιάζει «είναι κάτι που δημιουργεί άγχος, όχι, όμως, πάρα πολύ, το κοντρολάρω. Το σημαντικό είναι να είμαστε καλά,μετά έρχονται τα χρήματα κι όλα τα άλλα. Το σημαντικό είναι να είμαστε εντάξει μ’ αυτό που κάνουμε και μ’ αυτό που ζούμε.» δηλώνει σπεύδοντας να παρατηρήσει με λύπη «στην εποχή μας έχουμε ξεχάσει τον εαυτό μας.»

«Έχουμε ξεχάσει τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου που δεν είναι τα χρήματα και η απλή επιβίωση» δηλώνει η επίσης επαγγελματίας και φίλη της Νίκη «υπάρχουν πιο εσωτερικά και συναισθηματικά «κομμάτια». Κι αυτό μας το έχει «φάει» η εποχή. Το γνωρίζουμε όλοι. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα, ας βρούμε μια ωρίτσα με τον εαυτό μας κι αν το ζητάς, αν το θες ό,τι έχεις χάσει, το βρίσκεις.» Η Εύη και η Νίκη αυτή την εσωτερική αναζήτηση την κάνουν, όπως χαρακτηριστικά λένε γελώντας, σημειώνοντας ότι πολλές φορές είναι «εκτός του κυρίαρχου ρεύματος της εποχής».

«Εγώ είμαι χαρούμενη γι’ αυτό κι ας μας ζορίζουν οι δουλειές και όλα τα άλλα, κανείς δεν μπορεί να μου κλέψει το δικό μου «κομμάτι»» δηλώνει η Νίκη και η Εύη προσθέτει «τα χρήματα μπορούν να μας τα πάρουν τον εαυτό μας όχι». Γιατί;Πως τον προφυλάσσεστε; ρωτάμε προβοκατόρικα «με την ιδέα, με το πείσμα, με την πεποίθηση , με την λαχτάρα που έχεις γι’ αυτό, δεν υπάρχει άλλη κινητήρια δύναμη».
Φώτο: Η Νίκη και η Εύη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος