On line σπουδές στην Κύπρο

Array

Ένα παράθυρο στον κόσμο της γνώσης ανοίγει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Μπατσολάκης Γιώργος» στην Κομοτηνή σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Φρέντερικ της Κύπρου. Δίνουν από κοινού τη δυνατότητα on line παρακολούθησης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων αναγνωρισμένων από τον ΕΔΟΑΤΑΠ. Μεταπτυχιακά που αφορούν στην οικονομία, στις κοινωνικές επιστήμες, στην υγεία , στην εκπαίδευση και σε άλλους κλάδους.

Ήδη το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τους κατοίκους της Θράκης είναι μεγάλο και τούτο γιατί, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο κος Μπατσολάκης, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση προσφέρει πλεονεκτήματα έναντι της παραδοσιακής. «Δεν απασχολείται το άτομο σε μεγάλο χρόνο της ημέρας του και επίσης, καθώς το μάθημα είναι ασύγχρονο, δεν χρειάζεται σε ορισμένες ώρες να παρακολουθεί μαθήματα. Επίσης, δεν χρειάζεται να μετακινηθεί » εξηγεί ο κος Μπατσολάκης σημειώνοντας ότι το κόστος είναι παρόμοιο μ’ αυτό των δια ζώσης μεταπτυχιακών (δίνεται η δυνατότητα πληρωμής σε τριάντα έξι μηνιαίες δόσεις), περίπου 5.500 ευρώ για όλα τα μεταπτυχιακά και 6000 ευρώ για τα προπτυχιακά προγράμματα διάρκειας τριών ετών.

Όσον αφορά στις συνέπειες της Κρίσης στο χώρο της δια βίου εκπαίδευσης «και δυσμενείς και όχι δυσμενείς» δηλώνει ο κος Μπατσολάκης και σχολιάζει «η ανταγωνιστικότητα στην αγορά εργασίας οδηγεί αρκετό κόσμο να θέλει να αναπτύξει τις δεξιότητές του. Όταν κάποιος δεν βρίσκει εύκολα δουλειά το πρώτο πράγμα που θα ψάξει είναι να πάρει ένα επιπλέον πτυχίο, μεταπτυχιακό, γνώσεις σε ξένες γλώσσες και πληροφορική, με στόχο να βρει ευκολότερα δουλειά, αν έχει τα χρήματα θα το κάνει.»
Φώτο:Γιώργος Μπατσολάκης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος