Μ. Ανδρεάδου: Δέκα εθελοντικές αιμοδοσίες με άρωμα αλληλεγγύης στη Ροδόπη

«Οι ανάγκες μας είναι πάγιες και διαρκείς» δηλώνει η κα Μαριάννα Ανδρεάδου, διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής. “Ειδικά τώρα που η πανδημία είναι σε ύφεση και υπάρχει πλήρη ανάπτυξη όλων των νοσηλευτικών τμημάτων», όπως λέει. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (18-5-2022), σημειώνει πως ίδιες είναι οι ανάγκες και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία του Κέντρου, της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης κ.α. γι΄ αυτό και οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν ποτέ.

Σύμφωνα με την κα Ανδρεάδου, μπορεί η πανδημία να σταμάτησε γενικώς τη λειτουργία της, να μείωσε την προσέλευση του κόσμου, αλλά οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν ποτέ. «Τα τροχαία, οι μεταμοσχεύσεις συνεχίζονται, κανονικά, οι αναιμίες, τα αιματολογικά νοσήματα, τα πάντα γι’ αυτό και πρέπει όλοι οι πολίτες, όσοι μπορούν να δώσουν αίμα, από 18 μέχρι 65 χρονών, αν δίνουν συχνά να σκέφτονται πάντα ότι οι ανάγκες είναι διαρκείς και πάγιες και όχι μόνο στο Τμήμα Αιμοδοσίας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, αλλά γενικότερα όλης της Ελλάδος.»
Όπως εξήγησε τα αποθέματα προωθούνται εκεί που υπάρχει ανάγκη σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι και τον Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από δράσεις. Ειδικότερα: Στο Μειονοτικό Σχολείο σήμερα “με την συμβολή των μαθητών πάντα να είναι ουσιαστική, 50 φιάλες κάθε φορά, αριθμός πολύ σεβαστός”. Και η συνέχεια να δίνεται: Την Κυριακή στο 3ο Δ.Σ. Κομοτηνής με Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, «τείνει να γίνει κι αυτό μια Παράδοση» είπε χαρακτηριστικά.
Και στις 29-5 στο Νέο Σιδηροχώρι, οικισμός στον οποίο γίνονται τρεις εθελοντικές αιμοδοσίες το χρόνο, και πάντα με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Στις 5 Ιουνίου τη σκυτάλη παίρνει ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ιάσμου, είναι μεγάλη η συμβολή στην Αιμοδοσία για πολλά χρόνια και στις 6 Ιουνίου με την Παγκόσμια Εβδομάδα Υγείας, Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία της Κομοτηνής. Στις 14 Ιουνίου η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη θα τιμηθεί, όπως αποκάλυψε η κα Ανδρεάδου, με πάρα πολλούς συλλόγους, μια πρωτοβουλία των e-aimodotes . τέλος, στις 15 -6 ο Στρατός διοργανώνει επίσης εθελοντική αιμοδοσία και στις 22-6 θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη προσπάθεια σε Βιομηχανική Μονάδα της ΒΙΠΕ Κομοτηνής.
«Το αίμα είναι ένα αγαθό το οποίο προσφέρετε, ουσιαστικό φάρμακο το οποίο συμβάλει στην υγεία των ανθρώπων» είπε η κα Ανδρεάδου και σημείωσε ότι «δεν μπορεί να το παράξει κανένα εργοστάσιο, μόνο ο ανθρώπινος οργανισμός». Όπως τόνισε είναι ένα δώρο ζωής και μια προσφορά ζωής. «Η πιο απλή προς το συνάνθρωπο, η πιο εύκολη χωρίς κόστος για την υγεία κανενός» για να καταλήξει σημειώνοντας «Είναι δέκα λεπτά από το χρόνο μας μόνο, όμορφη και υγιεινή συνήθεια η οποία γεμίζει την ψυχή των ανθρώπων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος