Μ. Καϊοπούλου: Tον πρώτο λόγο στην επιλογή των θεμάτων να τον έχει ο εκπαιδευτικός

Χωρίς να παρουσιαστούν τεχνικά προβλήματα συνεχίζονται οι προαγωγικές εξετάσεις των τάξεων των Λυκείων στα σχολεία της Ροδόπης. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Ροδόπης, την κα Ματούλα Καϊοπούλου είναι νωρίς ακόμη για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το θεσμό και τα αποτελέσματά του.

Όπως είπε, είναι σημαντικό τον πρώτο λόγο να συνεχίσει να τον έχει ο εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας στην επιλογή των θεμάτων, καθώς δεν είναι πάντα σίγουρο ότι τα θέματα της Τράπεζας θεμάτων θα ανταποκρίνονται στο επίπεδο των μαθητών και των μαθητριών του κάθε σχολείου.

Τον προβληματισμό της εξέφρασε η κα Καϊοπούλου για την επιλογή να εφαρμοστεί ο θεσμός φέτος μια που, όπως είπε, ήταν μια δύσκολη σχολική χρονιά με πολλές απουσίες μαθητών και μαθητριών (200 συνολικά) λόγω νόσησης από κορονοϊό.

«Δεν έχουμε ακόμη αποτελέσματα άρα ο,τι και να πούμε θα είναι πολύ πρώιμο και δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (25-5-2022) η κα Ματούλα Καϊοπούλου, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης.
«Τα ευρήματα αυτής της διαδικασίας που θα έχουμε στο τέλος, θα χρησιμοποιηθούν; Και πώς; Θα υπάρξουν βελτιωτικές; Δεν θα υπάρξουν; Είναι ερωτήματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο της ΔΕ στο Νομό Ροδόπης. Όπως είπε, «η Τράπεζα θεμάτων, αν λειτουργούσε, όπως θα έπρεπε να λειτουργήσει, δεν θα είχε πρόβλημα, κανένας ούτε από τη μαθητική κοινότητα ούτε από την εκπαιδευτική».

Ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα σύμφωνα με την διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ είναι το γεγονός ότι έχουν αναρτηθεί ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς και τα θέματα και οι απαντήσεις της σχολικής τράπεζας.

Στέκεται θετικά σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να λειτουργεί η Τράπεζα των θεμάτων με τον κάθε συνάδελφο να κάνει τη δουλειά του, «όπως έχει μάθει» είπε, δύο θέματα να βάζει ο καθηγητής και τα άλλα δύο μια τράπεζα θεμάτων.

«Συμμετέχουν και δικοί μας συνάδελφοι. Συνάδελφοι που έχουν αυξημένα προσόντα και μπήκαν στη διαδικασία να στείλουν δικά τους θέματα τα οποία αξιολογήθηκαν από την ομάδα του υπουργείου και κατέληξαν να είναι αυτά τα συγκεκριμένα που τίθενται σε κλήρωση» είπε και σημείωσε: «Δεν φρόντισαν να λάβουν υπόψιν τους και τη σύνθεση του μαθητικού δυναμικού είναι άλλο να απευθύνεσαι με την τράπεζα θεμάτων σε ένα αστικό σχολείο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, σε ένα αστικό σχολείο της Κομοτηνής ή σε ένα Επαρχιακό Σχολείο του Νομού Αττικής ή του Νομού Θεσσαλονίκης ή του Νομού Ροδόπης, ένα δυσπρόσιτο σχολείο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος