Μ. Βασιλειάδης – Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ροδόπης: Ας εμπιστευτούν οι γονείς τις περιφερειακές σχολικές μονάδες

Με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών να συνεχίζονται και την κάλυψη των όποιων κενών προκύπτουν σε εξέλιξη κορυφώνεται η η προετοιμασία στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Τα κενά κατά μεγάλο μέρος έχουν καλυφθεί» δήλωσε στο ertnewsdev.oryx.gr ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ο κος Μιχάλης Βασιλειάδης με τους εξακόσιους συναδέλφους τους να βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα. Παράλληλα, σημείωσε ότι μέχρι και αύριο πραγματοποιούνται οι εγγραφές των μαθητών των Λυκείων και των ΕΠΑΛ, είναι η δεύτερη φάση, για όλους όσοι δεν αξιοποίησαν την πρώτη περίοδο. Με τους κωδικούς των taxis οι γονείς των ενδιαφερομένων εισέρχονται στην πλατφόρμα e-εγγραφές και ολοκληρώνουν τη διαδικασία.

Μ. Βασιλειάδης – Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ροδόπης: Ας εμπιστευτούν οι γονείς τις περιφερειακές σχολικές μονάδεςΕίκοσι τρεις (23) Σχολικές Μονάδες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης ετοιμάζονται για το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς της 12ης Σεπτεμβρίου. Κάλεσμα στήριξης κι εκδήλωσης εμπιστοσύνης των Περιφερειακών σχολικών μονάδων με την εγγραφή των παιδιών σε αυτές απηύθυνε ο κος Βασιλειάδης καλώντας τους γονείς των μαθητών να εμπιστευτούν, να στηρίξουν δίνοντας με αυτόν τον τρόπο συνέχεια στη λειτουργία τους. «Είναι ικανά να προσφέρουν το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα που θέλουν» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στην παράδοση των βιβλίων; Αυτή έχει ολοκληρωθεί κανονικά. Μόνος προβληματισμός η πανδημία του κορονοϊού. Το άνοιγμα των σχολείων συνοδεύεται από την προαιρετική τήρηση των μέτρων προφύλαξης, οπότε, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, υπάρχει η αγωνία ότι ίσως προκύψουν κρούσματα στη συνέχεια στο μαθητικό κι εκπαιδευτικό πληθυσμό με την επιδημιολογική εικόνα να επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων όπως έδειξαν τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος