Μειωμένη η συμμετοχή του κόσμου στην κυριακάτικη λαϊκή αγορά του Φαναρίου

Σχεδόν δύο δεκαετίες ζωής για την Κυριακάτικη λαϊκή αγορά του Φαναρίου. Κι όμως, κάθε φορά, ακόμη και την περίοδο του καλοκαιριού, χάνει στην αναμέτρηση με αυτή του Πόρτο Λάγος, που πραγματοποιείται την ίδια μέρα, λίγα μόλις χιλιόμετρα πιο εκεί,πάλι σε λιμάνι. Και από άποψη μικροπωλητών και από άποψη πελατών- κόσμου η λαϊκή του Φαναρίου, στο δικό της «λιμάνι», δεν έλκει παρά λίγους.

«Κάθε χρόνο και λιγότερος κόσμος» δηλώνει μικροπωλητής στο ertnewsdev.oryx.gr σημειώνοντας πως ο ίδιος συμμετέχει δεκαπέντε χρόνια. «Έχουμε σαφώς καλύτερη κατανάλωση το καλοκαίρι, χάρη στους παραθεριστές. Αλλά και τότε ο κόσμος κατευθύνεται στον διπλανό οικισμό, στο Πόρτο Λάγοσ» σημειώνει.

Μειωμένη Κυριακάτικη κίνηση και σήμερα, 16-10-2022, με λίγους παραθεριστές, λιγότερους επισκέπτες και κάποιους ντόπιους να συνδυάζουν βόλτα κι αγορές. «Για τα απαραίτητα της εβδομάδας» σημειώνουν τονίζοντας πως η παρουσία τόσο των παραγωγών, όσο και των μικροπωλητών προσθέτει το δικό της χρώμα.

Η οργάνωση ενός πιο κατάλληλου χώρου για τη λαϊκή, η συμμετοχή περισσότερων μικροπωλητών και παραγωγών, θα τόνωνε το ενδιαφέρον των καταναλωτών. «Περισσότερος κόσμος θα έδινε πραγματικά ζωντάνια και λόγο και σε εμάς να συνεχίσουμε να ερχόμαστε» παρατηρούν και μιλούν για την περιορισμένη αγοραστική δύναμη των επισκεπτών που προσεγγίζουν πάγκους. «Ακόμη και στο: ό,τι πάρεις ένα ευρώ , προσπαθούν να κάνουν παζάρια» παρατηρεί μικροπωλητής σημειώνοντας πως συμμετέχει επίσης στις λαϊκές των Σαπών και της Κομοτηνής. «Αν έχει περίσσευμα ο κόσμος έρχεται» παρατηρούν και προσθέτουν με νόημα «από εκεί ξεκινούν όλα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος