Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 οι συνδέσεις φυσικού αερίου σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), Μάριο Τσάκα, είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το έργο κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην Αν.Μ.Θ., το οποίο η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με πόρους 29,6 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 οι συνδέσεις φυσικού αερίου σε Ξάνθη και ΚομοτηνήΟ κ. Τσάκας ενημέρωσε τον κ. Μέτιο για την πορεία εξέλιξης του έργου, επισημαίνοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την Ξάνθη και την Κομοτηνή, και οι πρώτες συνδέσεις θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν ακόμη και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.
Ο κ. Τσάκας ενημέρωσε  επίσης τον κ. Μέτιο για τις μελέτες που εκπονεί η ΔΕΔΑ, για την εγκατάσταση μονάδων βιομεθανίου σε διάφορα σημεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο να εμπλουτιστεί το δίκτυο φυσικού αερίου της Περιφέρειας με «πράσινη» ενέργεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά της ΔΕΔΑ, ο Συντονιστής Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού, Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος, και ο Συντονιστής Διευθυντής Τεχνικών Δραστηριοτήτων, Αυγουστίνος Σγουράκης, και από την πλευρά της Περιφέρειας, η Εκτελεστική Γραμματέας, Ζωή Κοσμίδου, και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τάσος Παράσχου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος