Ο Δήμαρχος Ξάνθης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

«Τιμούμε με συγκίνηση την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την πιο μαζική στιγμή αντίστασης στη δικτατορία, που ξεκίνησε από τους φοιτητές και εξελίχθηκε σε ένα γιγάντιο κύμα αντίδρασης του ελληνικού λαού», αναφέρεται σε Μήνυμα του Μανώλη Τσέπελη, του Δημάρχου Ξάνθης για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Είναι μια μέρα μνήμης για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία», σημειώνεται στο ίδιο μήνυμα. «Αρχές και αξίες τις οποίες θεωρούμε αυτονόητες. Αποτελούν, όμως, μια συστηματική διαδικασία, μια καθημερινή ευθύνη και υποχρέωση του καθένα μας ξεχωριστά να τις προστατεύει και να τις υπερασπίζεται», τονίζει ο κ. Τσέπελης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος σημειώνει: «Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο -αναλλοίωτο στον χρόνο- παρά τα 48 χρόνια που μεσολάβησαν. Η 17η Νοέμβρη συμβολίζει τον αγώνα, αλλά κυρίως την ενότητα των Ελλήνων. Είναι το φωτεινό παράδειγμα της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας πως ενωμένοι, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Ιδιαίτερα, σήμερα, όπου ο κορονοϊός απειλεί ακόμα την υγεία, αλλά και την οικονομική και κοινωνική ζωή όλων μας, οφείλουμε να συνεχίσουμε τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς διχασμούς, πόλωση και τεχνητές συγκρούσεις».

Και το μήνυμά του καταλήγει: «Ο αγώνας για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Ειρήνη, Αγάπη για τη Ζωή και τον Άνθρωπο συνεχίζεται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος