Ο Σ. Τερλεμές για σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Γέηλ ή του Πρίνστον με πλήρη υποτροφία

Ο μαθητής φαινόμενο Σπύρος Τερλεμές με καταγωγή από τη Ροδόπη, ο οποίος φοιτά στο Σχολείο ΆΞΙΟΝ της Ξάνθης, θα είναι ένας από τους τρεις μαθητές στην Ελλάδα που θα φοιτήσουν στα πανεπιστήμια Yale και Princeton με πλήρη υποτροφία!

Ο μαθητής πια της τρίτης Λυκείου που έχει σαρώσει τα τελευταία χρόνια τα βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς στη Φυσική, που αν και μικρός έχει τις γνώσεις ενός πολύπειρου ανθρώπου που έχει διανύσει χρόνια στο γνωστικό αντικείμενο της Φυσικής, κάνοντας όλους-καθηγητές, διοργανωτές κ.α.- να «υποκλιθούν» στο φωτεινό μυαλό του, καθώς έλυνε ασκήσεις θεμάτων Φυσικής στις πανελλαδικές εξετάσεις όταν αυτός ήταν στις πρώτες τάξεις του Λυκείου.

Ο Σπύρος Τερλεμές μίλησε στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, μη κρύβοντας την μεγάλη του χαρά, να σε καλούν τα δύο καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη να φοιτήσεις, δίνοντας φτερά στα όνειρά σου και σε ότι θέλεις μέσα από το μυαλό σου να αναπτύξεις. Ο ίδιος ο Σπύρος ακολουθώντας τη γραμμή της μεγάλης του αγάπης για τη Φυσική, θέλει να υπηρετήσει στην έρευνα της θεωρητικής Φυσικής, δυνατότητες οι οποίες δίνονται μόνο στο εξωτερικό…
…Ή να απαντήσει στην πρόκληση του μέλλοντος να δημιουργήσει ΑΥΤΟΣ όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, αυτές τις δυνατότητες στην Ελλάδα, για τις γενιές της Φυσικής του μέλλοντος.
Ο ίδιος προς το παρόν είναι χαρούμενος και μπροστά σε ένα γλυκό δίλημμα γνώσης Γέηλ ή Πρίνστον. Σε όποιο πάντως πανεπιστήμιο και αν αποφασίσει να πάει, θα πρέπει να αποχαιρετίσει την Ελλάδα τον ερχόμενο Αύγουστο του 2022. Δίλημμα επίσης, αν θα πάει να συμμετάσχει στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

“Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω όλους τους κοντινούς μου ανθρώπους, το σχολείο μου ΑΞΙΟΝ, τους καθηγητές μου, και όσους με βοήθησαν να πετύχω αυτόν τον στόχο. Συγκεκριμένα, την οικογένεια μου για την τεράστια υποστήριξη και βοήθεια, τους αγαπημένους μου καθηγητές και φίλους: Σταύρο Λίτσα, Φώτη Λίτσα, Ζήση Μπρούμπη, Τετόρο Άγγελο, Κοκκίνου Έλενα, Χρήστο Αποστολίδη, Αλατά Μαρίνα, Σάτκα Ολυμπία, που συνεισέφεραν με κάθε δυνατό τρόπο αυτήν την χρονιά για να πετύχω τους ακαδημαϊκούς μου στόχους.
Χαίρομαι ειλικρινά που θα έχω την δυνατότητα να σπουδάσω σε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό περιβάλλον, με μερικούς από τους καλύτερους καθηγητές και μαθητές του κόσμου!
Το δύσκολο τώρα είναι η επιλογή…”, δηλώνει ο Σπύρος Τερλεμές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος