Π.Σπορίκης: Αντιδημοκρατική ενέργεια η κλήση μου σε απολογία από την Αποκεντρωμένη

«Νομικά και πολιτικά απαράδεκτη, αντιδημοκρατική ενέργεια», χαρακτηρίζει την κλήση του σε απολογία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για υποτιθέμενη παράβαση καθήκοντος ο Σπορίκης Παναγιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος Ιάσμου εκλεγμένος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Πρόκειται, όπως τονίζει ο κος Σπορίκης, για « μία πρωτοφανή διοικητική πράξη περιορισμού και νόθευσης της ελεύθερης βούλησης και έκφρασης ενός εκλεγμένου οργάνου».

Τρία δημοτικά συμβούλια , ισολογισμός και έγκριση τριμήνων σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου καταψηφίστηκαν από όλες τις παρατάξεις, πλην της παράταξης του δημάρχου, Οντέρ Μουμίν. «Οι δύο άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψήφισαν με διαφορετικό σκεπτικό από το δικό μας, αυτό της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στην εισήγηση της 3ης φοράς που κληθήκαμε για τον ισολογισμό υπήρχε μια παράγραφος που έλεγε (σε ένα έγγραφο από την Αποκεντρωμένη) ότι είναι δέσμια η αρμοδιότητά μας, να ψηφίσουν θετικά τον ισολογισμό και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε παρατηρήσεις», δήλωσε ο Παναγιώτης Σπορίκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και προσθέτει: «Όπως καταλαβαίνετε θα ήταν πολιτικός παραλογισμός να καταψηφίσεις έναν προϋπολογισμό που εκτιμάς ότι είναι σε αντιλαϊκή κατεύθυνση διότι το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την ανταποδοτικότητα, τη λογική «πλήρωσε δημότη για να έχεις». Από τη μια να καταψηφίζεις ένα τέτοιο προϋπολογισμό και από την άλλη να έρχεσαι και να νομιμοποιείς με την ψήφο σου τα αποτελέσματα που παρήγαγε αυτός ο προϋπολογισμός. Αυτό είναι πολιτικός παραλογισμός.»

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «τα Δημοτικά Συμβούλια είναι όργανα πολιτικά εκλεγμένα, δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Και με βάση το Σύνταγμα έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να τοποθετούνται ελεύθερα. Πολιτικά».
Και αιτιολογώντας την καταψήφιση του ισολογισμού σημειώνει: «Όλα αυτά είναι προς μια κατεύθυνση να ισχυροποιήσουν την αντιδραστικοποίηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν έχει συμβεί στο παρελθόν. Και με άλλους συναδέλφους που μίλησα στην Ελλάδα δήλωναν έκπληκτοι».
Τέλος, καταλήγει ότι «η Αποκεντρωμένη χρωστά πολλές απαντήσεις, το κοινοποίησα και πανελλαδικά, ώστε η ίδια η Αποκεντρωμένη να αναγκαστεί να δώσει απαντήσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος