Πρόγραμμα εορτασμού Επετείου της Μάχης της Κρήτης στην πόλη της Κομοτηνής

Επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Μνήμη των θυμάτων της Μάχης της Κρήτης στην Κομοτηνή την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022.

Στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρωικά πεσόντων υπερασπιστών της Κρήτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκουόπου στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την δοξολογία θα εκφωνηθεί, μέσα στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Νίκο Χατζηγιαννάκη.

Στις 10:10 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, παρουσία εκπροσώπων των αρχών της περιοχής. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Και στις 11:00 θα ακολουθήσει παράθεση δεξίωσης με την επιμέλεια του Συλλόγου Κρητών Ν. Ροδόπης “Ο Ψηλορείτης”, στο Ξενοδοχείο Δημόκριτος απέναντι από το Πάρκο Κομοτηνής.

«Θεωρούμε χρέος και τιμή, να θυμόμαστε κάθε χρόνο αυτούς που ηρωικά έπεσαν τον Μάιο του 1941, υπερασπιζόμενοι το τελευταίο κομμάτι ελεύθερης Ελλάδαςκατά της επιτιθέμενης ναζιστικής πολεμικής μηχανής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κρητική Αδελφότης Ν. Ροδόπης «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος