“Το Πόρτο Λάγος μπορεί περισσότερα στον τουρισμό” λένε οι κάτοικοι

Τα δικά του τουριστικά «πατήματα» προσπαθεί να βρει το Πόρτο Λάγος. Μια ευνοημένη από τη Φύση περιοχή που διεκδικεί το δικό της μερίδιο στη μικρή εκ των πραγμάτων τουριστική πίτα του τόπου.

«Κομμάτι» της ΠΕ Ξάνθης, στα όρια δύο Νομών –μεταξύ Ξάνθης και Ροδόπης- οι κάτοικοί του προσδοκούν καλύτερες μέρες βλέποντας τους βαλκάνιους, κυρίως Βούλγαρους να ανακαλύπτουν τον τόπο τους. «Ναυαρχίδα» περιβαλλοντική τα συμπλέγματα των λιμνοθαλασσών, τα σπάνια καταφύγια για δεκάδες άγρια είδη πτηνών. «Το Πόρτο Λάγος αξίζει καλύτερη τύχη» λένε οι ντόπιοι κάτοικοι και σημειώνουν την ανάγκη να «γυρίσει σελίδα» κάνοντας το δικό του άλμα στο μέλλον.

“Το Πόρτο Λάγος μπορεί περισσότερα στον τουρισμό” λένε οι κάτοικοιΠαρατηρούν με λύπη ο πληθυσμός να μειώνεται, γνωρίζοντας καλά πως ο τόπος τους θα μπορούσε να θρέψει τους νέους και τις νέες και να δώσει δουλειά και σε άλλα εργατικά χέρια από την γύρω περιοχή, καθώς τα έχει όλα: θάλασσα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις εστίασης και café, ενασχόληση με την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία, λιμάνι, οικολογικά παρατηρητήρια κ.α. . «Η ενασχόληση με τον τουρισμό θα ήταν μια λύση» τονίζουν, αλλά βλέπουν το «ρεύμα» που καταγράφει και φέτος το γειτονικό Φανάρι να μην τους αγγίζει στο βαθμό που θα επιθυμούσαν.

“Το Πόρτο Λάγος μπορεί περισσότερα στον τουρισμό” λένε οι κάτοικοι«Χθες το βράδυ ήταν Δευτέρα και ήταν «νέκρα»» λένε χαρακτηριστικά στο ertnewsdev.oryx.gr και μιλούν για έναν τόπο που «ζει» τα Σαββατοκύριακα και κυρίως με την κίνηση που σημειώνεται κάθε Κυριακή λόγω της διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς. «Μακάρι να ήταν κάθε μέρα έτσι» προσθέτουν. Διανυκτερεύσεις στα τοπικά ξενοδοχεία,διαμονή στο camping της περιοχής και έξοδοι στις επιχειρήσεις εστίασης και στα café οι επιλογές των επισκεπτών με τους ντόπιους να βλέπουν τον τόπο τους να αποτελεί περισσότερο πέρασμα και λιγότερο επιλογή στάσης.

“Και ο μικρός αριθμός των ασχολουμένων με την εστίαση φανερώνει την απροθυμία λόγω έλλειψης κόσμου” παρατηρούν παλιοί επαγγελματίες της περιοχής. Βλέποντας και οι ίδιοι τους διερχόμενους να σταματούν για να προμηθευτούν συνήθως είδη ψαρέματος, εργαλεία και εξοπλισμό για τους ερασιτέχνες ψαράδες και να αναχωρούν αναζητώντας τους ψαροτόπους.

Γραφική εικόνα που ομορφαίνει το όχι και τόσο πολύβουο λιμάνι οι παράκτιοι αλιείς που πάντα έλκουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η θάλασσα πάντα έτρεφε τους ντόπιους. Τώρα, οι πιο νέοι, χωρίς να την εγκαταλείπουν αναζητούν πιο ήρεμα «νερά» στην ενασχόληση με τον τουρισμό ψάχνοντας για το δικό τους «κομμάτι» στην πίτα της τουριστικής κίνησης από την οποία θα ήθελαν σίγουρα μεγαλύτερο μερίδιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος