Ροδόπη – Χ. Κουκάκης: Εξοικειωμένοι γονείς και μαθητές με τα self test

Έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να παραλάβουν από τα φαρμακεία 4 δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) για μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 4-18 ετών. Τα 4 self test αφορούν στην κάλυψη του διαστήματος 4-15 Οκτωβρίου.

«Οι γονείς και οι μαθητές έχουν συνηθίσει στη διαδικασία» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Χρήστος Κουκάκης, γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης. Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-10-2021) τόνισε ότι είναι θετικό ότι η παραλαβή των self test γίνεται μια φορά τον μήνα, καθώς αποφεύγεται η κοσμοσυρροή.

«Δε χρειάζεται να συγκεντρώνεται τόσο πολύς κόσμος στα φαρμακεία, για να τηρούνται τα μέτρα, καθώς παράλληλα υλοποιούνται μια σειρά από άλλες εργασίες» είπε. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπάρχει κάποιος φόβος και επιφύλαξη στον κόσμο λόγω του κορονοϊού, “αλλά”, όπως ανέφερε, “δεν έπαψαν ποτέ τα φαρμακεία να είναι ένας χώρος που θα έρχονται κάθε φορά οι ασθενείς, οι συνοδοί τους για να πάρουν άμεσα αυτό που χρειάζονται”.

Όσον αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη, ο κος Κουκάκης σημείωσε πως η πλειοψηφία συνειδητοποίησε τη σημαντικότητα του εμβολιασμού -με τους ρυθμούς όμως στο κλείσιμο των ραντεβού για εμβολιασμό να έχουν πέσει. «Ήμασταν στην πρώτη γραμμή τον πρώτο καιρό και στο διάστημα της καραντίνας, ελπίζω να μη συμβεί κάτι τέτοιο ξανά. Αν συμβεί, τότε καλό κουράγιο σε όλους μας» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη δια ζώσης λειτουργία του Δ.Π.Θ. και στην παρουσία των φοιτητών, σημείωσε ότι οι φοιτητές είναι εξοικειωμένοι και οι περισσότεροι από αυτούς εμβολιασμένοι. Όπως είπε, “οι περισσότεροι με άνεση θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος