Ροδόπη: Χιλιάδες πιστοί στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και στα τραπέζια της Λαμπρής

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν τις εκκλησίες σε οικισμούς και στην Κομοτηνή συμμετέχοντας στη βραδινή Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία οι Ορθόδοξοι της Ροδόπης τίμησαν τη μεγάλη εορτή του Πάσχα. Περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, άτομα όλων των ηλικιών, κρατώντας λαμπάδες στα χέρια, αλλά και με την προφύλαξη της μάσκας, απαραίτητη όπως φάνηκε. Αρκετοί και αυτοί που παρέμειναν μέχρι το τέλος μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων.

Την Τελετή της Αναστάσεως και την αναστάσιμη θεία λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κος Παντελεήμων την τέλεσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Ενώ σήμερα πραγματοποίησε την Ιερά Λιτανεία και τον εσπερινό της αγάπης με την συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των Ιεροψαλτών και του ευσεβούς Λαού.

Ο καλός καιρός, ζεστός και ηλιόλουστος βοηθά και στην τήρηση των παραδοσιακών γευστικών εθίμων, όπως το ψήσιμο του οβελία στη σούβλα, στις αυλές των σπιτιών ή στη γάστρα και στους φούρνους που άναψαν και πάλι για να υποδεχτούν τα ταψιά των νοικοκυρών. Στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών, στις πιλοτές και οι πιο τυχεροί στις αυλές εντός πόλης έστησαν το γιορτινό τραπέζι. Οι περισσότεροι, όμως, επέλεξαν “σπίτι σε χωριό” ήδη από τις προηγούμενες μέρες βιώνοντας διαφορετικά το κλίμα των ημερών.
Φροντισμένες και ασβεστωμένες, ανθισμένες και καθαρές έτοιμες από μέρες πριν οι αυλές υποδέχτηκαν από νωρίς το πρωί συγγενείς, φίλους κι επισκέπτες μακριά από τις απαγορεύσεις του κορονοϊού και τον «εφιάλτη» της Πανδημίας που είχε στερήσει από όλους τέτοιου είδους μαζώξεις και χαρές για δύο χρόνια. Το Πάσχα του 2022 στη Ροδόπη θυμίζει σίγουρα καλές, παλιές εποχές, παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, καθώς ο καθείς έβαλε τα δυνατά του να είναι όντως Πάσχα Λαμπρής προσφέροντας έστω για λίγες ώρες την εορταστική ανάπαυλα που έχει ανάγκη ο άνθρωπος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος