Ροδόπη – Δήμος Ιάσμου: “Μικροί Picasso” ζωγράφισαν για την Ειρήνη

Πήραν μπλοκ, μπογιές, πινέλα και μαρκαδόρους και … «μίλησαν» για την Ειρήνη. Μικροί μαθητές, μεγάλα ταλέντα. Τι κι αν ακόμη κάθονται στα θρανία του Δημοτικού Σχολείου; Τι κι αν δεν έχουν ταξιδέψει μακριά από το χωριό τους; Όλα μπορούν να περιγράψουν τον κόσμο που ονειρεύονται και το πώς θέλουν να είναι: «Να είναι ειρηνικός!» είπαν και το «είπαν» με χρώματα…

Ροδόπη – Δήμος Ιάσμου: “Μικροί Picasso”  ζωγράφισαν για την Ειρήνη«Ζητήσαμε από όλους τους δασκάλους και τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Σχολείων του Δήμου Ιάσμου να παροτρύνουν τα παιδιά να ζωγραφίσουν την Ειρήνη και ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλα τα σχολεία» εξήγησε ο δήμαρχος Ιάσμου, ο κος Οντέρ Μουμίν για το πώς προέκυψε η ιδέα της έκθεσης για την Ειρήνη. Χωρίς να παραλείψει να ευχαριστήσει τόσο τους μικρούς καλλιτέχνες,όσο και τους δασκάλους, τους διευθυντές των σχολείων, αλλά και τους γονείς, που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Το ραντεβού των “μικρών… Picasso” δίνεται την προσεχή Κυριακή (26-9) στις δέκα το πρωί στο Μέγα Πιστό.Εκεί θα παρουσιάσουν τις εμπνεύσεις τους για την Ειρήνη. Τα έργα τους θα εκτεθούν στο κτίριο του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Μέγα Πιστού (βρίσκεται στην πλατεία του χωριού) . 95 “junior” ζωγράφοι, που μπορούν και βλέπουν αλλιώς τον κόσμο θα «ζωντανέψουν» με τις φωνές, τα γέλια μα κυρίως με τα χρώματά τους, την πλατεία του χωριού.

«Μιλούν τα έργα των παιδιών από μόνα τους.Τα παιδιά αποτύπωσαν τον τρόπο με τον οποίο νιώθουν την ειρήνη και είδαμε πολύ ωραίες δημιουργίες κυρίως όμως είδαμε το πώς τα παιδιά ονειρεύονται την ειρήνη και τον κόσμο…» κατέληξε ο δήμαρχος δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το ταλέντο τους… Όχι άδικα. μικροί καλλιτέχνες, μεγάλα ταλέντα οι 95 συνδημότες του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος