Ροδόπη: Εκατό λιγότερες γεννήσεις σε σχέση με πέρσι

“Αντιμέτωπη” με την γήρανση της θα είναι στο μέλλον η Ροδόπη, καθώς χρόνο το χρόνο μειώνονται οι γεννήσεις. Το προειδοποιητικό καμπανάκι ήχησε επικίνδυνα ήδη με το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022, οπότε και σημειώθηκαν 25% λιγότεροι τοκετοί σε σχέση με το 2021.

Ειδικότερα , σύμφωνα με δηλώσεις στο ertnews.gr του διευθυντή της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής- μαιευτήρα –γυναικολόγου, του κου Ζαφείρη Χατζηθεοφάνους το 1ο εξάμηνο του 2022 πραγματοποιήθηκαν 151 τοκετοί. Παράλληλα, προέβλεψε ότι στο τέλος της χρονιάς θα είναι λιγότεροι κατά εκατό (100) σε σχέση με την περσινή χρονιά (2021).

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά πέρσι είχαν πραγματοποιηθεί τετρακόσιες (400) γεννήσεις. Δηλαδή, ούτε καν μια γέννηση την ημέρα. Σχολιάζοντας τις λιγότερες γεννήσεις ο έμπειρος γυναικολόγος στάθηκε όχι μόνο στην αλλαγή νοοτροπίας χριστιανών και μουσουλμάνων ζευγαριών, που αποκτούσαν ένα παιδί μένοντας σε αυτόν τον αριθμό, που επικράτησε τα τελευταία χρόνια, αλλά και στα αυξημένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια, προβλήματα που γίνονται εντονότερα, καθώς λόγω των αυξημένων αναγκών πάλι έχει μειωθεί και η στήριξη που δέχονται από τους γονείς τούς.

Σημαντικό δε ρόλο παίζει και ο παράγοντας στέγη, όπως επίσης και οι περιορισμένες δομές στήριξης της τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας. Καταλήγοντας με τη σημείωση ότι η παραγωγική γενιά της περιοχής χρειάζεται στήριξη τέτοια που να ενθαρρύνει τη δημιουργία οικογένειάς για να υπάρξει ουσιαστική ανατροπή του δυσάρεστου σκηνικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος