Ροδόπη: Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τούς επέλεξαν οι τουρίστες

Με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα επέλεξαν να κινηθούν τουρίστες και επισκέπτες στη Ροδόπη το φετινό καλοκαίρι. Από τον «πάτο» των προηγούμενων 2,5 χρόνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού βρέθηκαν να παίρνουν τις απαραίτητες «ανάσες» οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στο χώρο των ενοικιάσεων αυτοκινήτων σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Το φετινό καλοκαίρι τους αποζημίωσε με την έννοια ότι βρέθηκαν ξανά στα γνώριμα επίπεδα του 2019.

«Ήταν ένα καλοκαίρι με θετικό πρόσημο για εμάς λόγω της κίνησης που σημειώθηκε» δήλωσαν στο ertnewsdev.oryx.gr και έκαναν λόγο για αύξηση 30 και 40% σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι στις ενοικιάσεις των αυτοκινήτων.

Οι πελάτες τους, είτε μετανάστες στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία, που επέστρεψαν για την καλοκαιρινή τους άδεια, είτε τουρίστες από άλλα μέρη της Ελλάδας που ήθελαν κατά το διάστημα της ολιγοήμερης παραμονής τους στην περιοχή να μετακινούνται με μεγαλύτερη ευχέρεια από την πόλη προς την παραλιακή ζώνη και αντιστρόφως. Η μείωση, ωστόσο, στις μετακινήσεις τους ήταν αισθητή λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, λιγότερες επίσης και οι ημέρες της ενοικίασης του αυτοκίνητου, με το κόστος, όμως, όπως παραδέχονται, ανεβασμένο.

Όσον αφορά στις εντυπώσεις τους για την περιοχή της Θράκης; «Πολύ θετικές» απαντούν οι επαγγελματίες του χώρου και σημειώνουν ότι: «Εντυπωσιάζονται από την ομορφιά της περιοχής, τη φύση, το τοπίο. Βρίσκουν την περιοχή πολύ όμορφη και πολύ ήσυχη» αναφέρουν

Όσον αφορά στη φθινοπωρινή περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει; «Φοιτητές, που θέλουν να γνωρίσουν την περιοχή και πωλητές που εργάζονται σε διάφορες εταιρείες είναι αυτοί που κινούν το χώρο» δηλώνουν σημειώνοντας πως η κίνηση θα συνεχιστεί όλο το Σεπτέμβριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος