Ροδόπη: Εξ αποστάσεως η ορκωμοσία και τα μαθήματα στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών

Πριν ακριβώς ένα χρόνο σταμάτησαν τη δια ζώσης διδασκαλία και συνέχισαν την εξ αποστάσεως. Ένα χρόνο μετά ορκίστηκαν διαδικτυακά. Ο λόγος για τους/τις 194 σπουδαστές και σπουδάστριες της ΑΣΠΑΙΤΕ, του Παραρτήματος των Σαπών οι οποίοι πήραν στα χέρια τους την πολυπόθητη πιστοποίηση έχοντας «υπερπηδήσει το εμπόδιο» της Πανδημίας.

Ροδόπη: Εξ αποστάσεως η ορκωμοσία και τα μαθήματα στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών
Ο κος Αθανάσιος Καραφύλλης, στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών, φωτογραφία:Μ. Νικολάου

«Λειτουργήσαμε με Τηλ-εκπαίδευση. Ολοκληρώσαμε τα μαθήματα και τις εξετάσεις και δώσαμε τις βεβαιώσεις περάτωσης τον Ιούνιο. Προχθές κάναμε την ορκωμοσία μέσω Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας. Ήταν περίεργα τα συναισθήματα, εξ αποστάσεως και όλοι από τα σπίτια μας» ανέφερε σήμερα (9-3-2021) στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Διευθυντής του Παραρτήματος, ο κος Αθανάσιος Καραφύλλης. Όπως είπε από την περσινή εκπαιδευτική χρονιά αποφοίτησαν 174 σπουδαστές και σπουδάστριες του Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020 και είκοσι από το ΠΕΣΥΠ. «Τα τελευταία πέντε χρόνια αυτοί είναι και οι αριθμοί λειτουργίας της ΑΣΠΑΙΤΕ» εξήγησε ο κος Καραφύλλης.

Μιλώντας για την εξ αποστάσεως διδασκαλία – εκπαίδευση και κατάρτιση σημείωσε ότι ως μεθοδολογία διδασκαλίας «δεν ενδείκνυται ως λύση». Είναι, όπως είπε, “λύση ανάγκης” για να εξηγήσει “Στις συνθήκες που ζούμε δεν θα μπορούσε να λειτουργεί τίποτα, οπότε αποδεχτήκαμε την εξ αποστάσεως ως λύση μεγάλης ανάγκης για να μην μείνει ο κόσμος πίσω στην διεκδίκηση οποιοδήποτε επιστημονικών προσόντων».

Σύμφωνα με τον κο Καραφύλλη η δια ζώσης λειτουργία δεν μπορεί να αντικατασταθεί 100% από την εξ αποστάσεως. «Είναι διαφορετικά όταν έχεις και τον φοιτητή απέναντί σου. Υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση. Αυτό δεν αλλάζει. Η ΑΣΠΑΙΤΕ έχει την ευελιξία να προσαρμόζεται στις συνθήκες. Η πρόσκληση του καλοκαιριού μιλούσε για τηλε-εκπαίδευση εκτός των εργαστηρίων και της πρακτικής άσκησης. Έτσι, λειτουργήσαμε κανονικά και έγιναν και οι εξετάσεις».

200 σπουδαστές και σπουδάστριες φοιτούν φέτος στο Παράρτημα των Σαπών, με 435 αιτήσεις από όλη την χώρα να γίνονται δεκτές. «Είναι κρίμα και για την πόλη των Σαπών να μην γίνονται τα μαθήματα δια ζώσης» ανέφερε ο κος Καραφύλλης ανανεώνοντας το ραντεβού με την κανονικότητα την επόμενη χρονιά.
Φώτο:ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπων – ΑΣΠΑΙΤΕ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος