Ροδόπη: Φίλοι της θάλασσας στην καρδιά του χειμώνα

Η σημερινή (6-2-2022) Κυριακάτικη καλοκαιρία αποζημίωσε τους εκδρομείς. Όσοι αψήφησαν τις φοβέρες του χειμώνα και βρέθηκαν στο Φανάρι, στην Αρωγή, στη Μέση της Ροδόπης απόλαυσαν πραγματικά έναν υπέροχο καιρό. Η ηρεμία του τοπίου, η ομορφιά του πελάγους, η μαγεία της θάλασσας παρούσα και το χειμώνα.

Ροδόπη: Φίλοι της θάλασσας στην καρδιά του  χειμώνα«Είναι πραγματικά πολύ όμορφα» μας είπε ένα ζευγάρι που απολάμβανε το κυριακάτικο ούζο με μεζέδες φερμένους από το σπίτι. Πικ νικ στην αμμουδιά με την καμηλό κουβέρτα και το τραπεζάκι στο μέσον. «Έχει η κάθε εποχή τη χάρη της» πρόσθεσαν.

Πιο εκεί μια κυρία πατώντας ξυπόλητη μάζευε κοχύλια. Ποιος είπε ότι είναι εικόνα που απαντάται μόνο το καλοκαίρι; «Κοχύλια και το χειμώνα;» τη ρωτάμε «κάθε εποχή» απαντά και απομακρύνεται.
Κυριακάτικη βόλτα για μια οικογένεια με τα μικρά της παιδιά δίπλα στη θάλασσα επίσης. «Στιγμές ξεγνοιασιάς» λέει ο πατέρας και τρέχει να προφτάσει τον μικρό γιο. «Κάθε Κυριακή ο κόσμος έρχεται και κάνει τη βόλτα του δίπλα στο κύμα» παρατηρεί ντόπιος κάτοικος που βλέπει την παραλία να ζωντανεύει, εικόνες γνώριμες, πλην όμως καλοκαιρινές.

Ροδόπη: Φίλοι της θάλασσας στην καρδιά του  χειμώναΔεν λείπουν και οι λάτρεις της άσκησης. Ένα βήμα εκείνοι πάντα πιο μπροστά είτε για τρέξιμο στην παραλία, είτε για περπάτημα, γρήγορα ή νωχελικά εκεί που σκάει το κύμα.
Οι φίλοι και οι φίλες της θάλασσας παρόντες και παρούσες κάθε Κυριακή στο Φανάρι, στην Αρωγή και στη Μέση. Αγαπημένη συνήθεια η επαφή με τη θάλασσα. Ακόμη κι όταν το κρύο είναι τσουχτερό, ακόμη και τότε όλο και κάποιος θα φανεί με μπουφάν και κασκόλ, σκούφο και γάντια να την προσεγγίζει. Σαν να μαθαίνει τα νέα της, σαν να της λέει εκείνος τα δικά της.

Πόσο μάλλον μια ηλιόλουστη σχεδόν ανοιξιάτικη Κυριακή, όπως η σημερινή που δίπλα στο Θρακικό Πέλαγος γίνεται ακόμη ωραιότερη. «Παλαιότερα θέλαμε να συζητήσουμε ,να μοιραστούμε τις ιδέες μας, να αλλάξουμε τον κόσμο, τώρα μας αρκεί μια Κυριακάτικη βόλτα παρέα με το δικό μας μικρόκοσμο » λέει ένας κύριος που απολαμβάνει τις ζεστές αχτίνες του ήλιου, που σήμερα απλόχερα τις χάρισε σε όλους και όλες, σε όσους και όσες αναζήτησαν την αλμύρα και το μουρμουρητό της θάλασσας κάνοντας την Κυριακή ακόμη πιο ωραία από ότι είναι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος