Ροδόπη – Γ. Ναλμπάντης: Επιβεβλημένη η εκ νέου αναβάθμιση του Τελωνείου της Κομοτηνής

Την αναβάθμιση του Τελωνείο Κομοτηνής σε Τελωνείο Α’ Τάξης επιπέδου Διεύθυνσης περιμένουν ακόμη οι εργαζόμενοι στο χώρο. Έτσι, άλλωστε λειτουργούσε μέχρι την έναρξη εφαρμογής της απόφασης που λήφθηκε στις 01/09/2016. Απόφαση η οποία το «μετέτρεψε» από οργανωτική δομή Τελωνείου Α΄ τάξης επιπέδου Διεύθυνσης, σε οργανωτική δομή εξαρτημένου Τελωνείου Β΄ τάξης επιπέδου αυτοτελούς τμήματος.

Ένα αυτοτελές τμήμα που διατήρησε όλες σχεδόν τις αρμοδιότητες που ασκούσαν και ως Διευθύνσεις όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (27-1-2022) ο κος Γιώργος Ναλμπάντης, μέλος της 4ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων. « Το τελωνείο της Κομοτηνής είναι ένα από τα τέσσερα τελωνεία της περιφέρειας μαζί με αυτά της Δράμας, της Ξάνθης και της Ορεστιάδας, τα οποία το 2016 με τότε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και νυν Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων υποβαθμίστηκε από τελωνείο Α Τάξης Επιπέδου Διεύθυνσης, όπως λειτουργούσε μέχρι τότε σε οργανωτική δομή Εξαρτημένου Τελωνείου Β΄ Τάξης» ανέφερε.

Ο κος Ναλμπάντης υπενθύμισε τις αντιδράσεις που υπήρχαν σημειώνοντας ότι: «Είχε δώσει την υπόσχεσή του τότε ως μέλος της Κυβέρνησης ο κος Μπαλάφας ότι δηλαδή δεν θα γίνει καμία υποβάθμιση, ωστόσο, δεν συνέβη αυτό, αντιθέτως μετά από μια εβδομάδα συνέβη το αντίθετο».
Σε αυτό το σημείο υπενθύμισε ότι η υποβάθμιση αυτή ουδέποτε αιτιολογήθηκε από τη διοίκηση. «Σε σχετικό ερώτημα που είχαμε υποβάλλει στην τότε Γενική Διευθύντρια Τελωνείων ως αιτία αναφέρθηκε η έλλειψη προσωπικού και ότι η κίνηση αυτή στόχευε στη βελτίωση της εξυπηρέτησης του εμπορίου και της διεξαγωγής των ελέγχων, οι οποίοι θα γινόταν μέσω της ανάληψης κεντρικών δράσεων από τα κύρια τελωνεία» σημείωσε ο κος Ναλμπάντης υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η υποβάθμιση εκείνη είχε συνοδευτεί από την ταυτόχρονη εξάρτηση από κάποιο κύριο τελωνείο, συγκεκριμένα το τελωνείο Κομοτηνής θεωρείται εξαρτώμενο από το τελωνείο της Αλεξανδρούπολης.
«Παρόλο αυτά διατηρήθηκαν άλλα Τελωνεία σε άλλες περιοχές της χώρας οι οποίες έχουν σαφώς υποδεέστερη στοχοθεσία, τόσο στους ελέγχους, όσο και στα αποτελέσματα των εισπράξεων, σε σχέση με τα Τελωνεία της περιοχής μας» ανέφερε ο κος Ναλμπάντης μην κρύβοντας ακόμη και σήμερα, πέντε χρόνια μετά τη δική του απορία και την απορία των συναδέλφων του: «Δεν καταλάβαμε ποτέ ποια ήταν η σκοπιμότητα της υποβάθμισης αυτής;»
Αυτή τη στιγμή στο εξαρτημένο Τελωνείο Β΄ τάξης της Κομοτηνής εργάζονται 20 άτομα, υπάλληλοι στην πλέον παραγωγική τους ηλικία, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και κατάρτιση έχοντας αποδείξει πως μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους με μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, το κύριο αίτημά τους, εξακολουθεί να παραμένει: Κι αυτό δεν είναι άλλο από την αναβάθμισή του. «Κάναμε κάποιες ενέργειες, λάβαμε τις διαβεβαιώσεις και περιμένουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε ο κος Ναλμπάντης με αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος