Ροδόπη: Καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Μαρώνειας ζητούν επαγγελματίες της περιοχής

Το δικό της “ταμείο” κάνει η Μαρώνεια στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Μια περίοδος που διαρκεί λίγο, όπως υποστηρίζουν στο ertnews.gr, οι επαγγελματίες της περιοχής. Με τουρίστες από τη Σόφια, τη Βάρνα και τη Ρουμανία κυρίως, αλλά και από τη Γερμανία, με μετανάστες που ζουν κι εργάζονται εκεί, κύλησε το φετινό καλοκαίρι, χωρίς να λείπουν ντόπιοι επισκέπτες, αλλά και τουρίστες από άλλες περιοχές της χώρας.

Ροδόπη: Καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Μαρώνειας ζητούν επαγγελματίες της περιοχήςΑναλυτικότερα, όπως ανέφεραν, η τουριστική κίνηση στην περιοχή της Μαρώνειας διαρκεί από την 1η έως τις 20 Αυγούστου, την ίδια περίοδο σημειώθηκε  αύξηση της κίνησης και τη φετινή θερινή περίοδο. «Είναι μικρή για να μπορέσουν οι επαγγελματίες στο χώρο να αποκομίσουν οφέλη τέτοια ώστε και να παρατείνουν την λειτουργία τους και να δημιουργήσουν νέες δομές» τονίζουν.

Ροδόπη: Καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Μαρώνειας ζητούν επαγγελματίες της περιοχήςΜε μικρό θετικό “αποτύπωμα” στα ταμεία τούς και με διαρκή την αγωνία της επιβίωσης ήταν μια δύσκολη γι αυτούς περίοδο, ιδιαιτέρως απαιτητική. “Απαιτούνται νέες δομές και σωστές υποδομές για να μπορέσει η Μαρώνεια να απολαύσει το δικό της μερίδιο από την πίτα του τουρισμού”, σημειώνουν. Ζητούν έγκαιρη προετοιμασία τη παραλιακής ζώνης, ώστε να μην χάνεται ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, ο Ιούλιος. Αντιμετώπιση του προβλήματος των συχνών διακοπών στην υδροδότηση, με τρόπο τέτοιο ώστε να μην απαντάται το πρόβλημα ιδιαίτερα έντονο την περίοδο του καλοκαιριού και καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας, αναφέροντας σε αυτό το σημείο την αποκομιδή των σκουπιδιών, «μεγαλύτερη προσοχή ιδιαίτερα το καλοκαίρι», λένε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δεν μπορεί και τη θερινή περίοδο να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, αντιθέτως με την παρουσία τόσο κόσμου θα πρέπει να πραγματοποιείται συχνότερα.

Ροδόπη: Καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Μαρώνειας ζητούν επαγγελματίες της περιοχήςΤέλος, στο κομμάτι του πολιτισμού ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από την πλευρά των επαγγελματιών της Μαρώνειας στην ανάγκη να υπάρξει τάχιστη υλοποίηση όλων των παρεμβάσεων που προβλέπονται για την καλύτερη αξιοποίηση – ανάδειξη – επισκέψιμότητα του σπηλαίου της περιοχής, «την εφαρμογή», όπως λένε, «της μελέτης που έχει ήδη εκπονηθεί» με την « ταυτόχρονη συνεργασία με τους σπηλαιολόγους», που (και) τις μέρες αυτές βρίσκονται στο σπήλαιο πραγματοποιώντας τις δικές τους ανασκαφικές εργασίες.

Ροδόπη: Καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Μαρώνειας ζητούν επαγγελματίες της περιοχήςΑλλά και την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων την περίοδο που η κίνηση δεν είναι αυξημένη στην περιοχή ως ένας τρόπος προσέλκυσης τουριστών- επισκεπτών μέσω αυτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος