Ροδόπη: Καμπάνια πρόληψης από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής»

Παγκόσμια Ημέρα Δοτών Μυελού των Οστών ήταν η 18η Σεπτεμβρίου και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» δηλώνει για μια ακόμη φορά το “παρών” του στη “μάχη” αυτή και «περνά στην αντεπίθεση» τιμώντας τον Σεπτέμβριο, μήνα της πρόληψης του Παιδικού Καρκίνου.

«Είναι ιάσιμος ο παιδικός καρκίνος , αλλά είναι μια πάρα πολύ μεγάλη δοκιμασία για το παιδί και τους γονείς του, γι’ αυτό και θα πρέπει άτομα υγιή από 18 έως 45 να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών» είπε η κα Ροδούλα Κοκκινάκη μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (20-9-2021) εξηγώντας πως: «Γίνεται με τον ίδιο τρόπο, με αυτόν της αιμοληψίας, δε διαρκεί περισσότερο», καλώντας όλους και όλες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Το απόγευμα του Σαββάτου, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Ειρήνης στον Ίασμο της Ροδόπης, από τις έξι έως τις οκτώ το βράδυ, και την Κυριακή το πρωί τόσο στο Εργαστήρι των παιδιών, όσο και στον ποδοσφαιρικό αγώνα, ο «Σύλλογος Δύναμη Ψυχής» θα δηλώσει το δικό του “παρών”. «Και μια εγγραφή να κάνουμε μπορεί να βρεθεί συμβατός δότης και να σώσουμε κάποιον» ανέφερε η κα Κοκκινάκη.

Τον Μάιο Κινητή Μονάδα του «Θεαγενείου» σε συνεργασία με το Δήμο Ιάσμου και το Κέντρο Υγείας Ιάσμου θα πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους με υπέρηχο και τεστ ΠΑΠ, αλλά και ψηλάφηση του μαστού. «Στόχος», όπως εξήγησε η κα Κοκκινάκη, «να προσεγγίσουν τους κατοίκους των χωριών». Πριν δύο χρόνια με αντίστοιχο προληπτικό έλεγχο σε 800 γυναίκες, είχαν εντοπίσει γυναίκες που είχαν νοσήσει αλλά δεν το γνώριζαν.

«Η επανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών προτρέπει και τις διστακτικές, αναποφάσιστες γυναίκες, να υλοποιήσουν τα τεστ» ανέφερε η δραστήρια πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης « Δύναμη Ψυχής» είναι έτοιμος πάντα να στηρίξει όποιον χρειαστεί βοήθεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος