Ροδόπη – Μ. Βασιλειάδης: Αναγκαία η ουσιαστική στήριξη των εκπαιδευτικών

Λάβρος κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με αφορμή την εξαγγελία για τα voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, Μιχάλης Βασιλειάδης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (1-2-2022).

Όπως είπε ο κος Βασιλειάδης, το φιλότιμο των εκπαιδευτικών ήταν εκείνο που στήριξε την εξ αποστάσεως διδασκαλία όταν χρειάστηκε. Εκπαιδευτικοί που «έβαλαν πλάτη» αγοράζοντας με δικούς τους πόρους τον εξοπλισμό που απαιτούνταν.

Ωστόσο, από τότε μέχρι σήμερα, στο διάστημα των 23 μηνών της υγειονομικής κρίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ροδόπης, «δεν έγινε καμία απολύτως προσπάθεια» για την αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού χώρου σύμφωνα με τις νέες ανάγκες και για την εξασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού.

Έτσι, η εξαγγελία από την πλευρά του υπουργείου για το voucher των 200 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού χαρακτηρίστηκε από την πλευρά του ως «μία καθυστερημένη ομολογία, από την πλευρά της κυβέρνησης», η οποία, όπως είπε, «δεν καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες και δεν αποτελεί απάντηση στο αίτημα για διαρκή υποστήριξη των εκπαιδευτικών».

Μάλιστα υπερασπιζόμενος το έργο των συναδέλφων του τόνισε ότι δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό στηρίζοντας τη λειτουργία των σχολείων της Ροδόπης ανταποκρινόμενοι σε νέους ρόλους, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Στον ρόλο του ελεγκτή, του αστυνομικού, του υγειονομικού, «κάνοντας ό,τι απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάτι που όπως είπε αναγνωρίζεται από την κοινωνία.

Τέλος, ο κος Βασιλειάδης έστειλε μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητώντας ουσιαστική στήριξη του εκπαιδευτικού στο έργο του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος