Ροδόπη: Μάστιγα τα “παράνομα” ιδιαίτερα μαθήματα καταγγέλλουν τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια

Από την online διδασκαλία στην πρώτη φάση της πανδημίας, περνούν στην υβριδική εκπαιδευτικοί και μαθητές στα τριάντα διδασκαλεία ξένων γλωσσών στη Ροδόπη. Ένας χώρος που στηρίζει τουλάχιστον 150 οικογένειες ιδιοκτητών κι εργαζομένων με τις πιέσεις της εποχής να αφήνουν και στις δικές τους προσπάθειες τα «σημάδια» τους.

Μεγάλη «μάστιγα», ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί το παράνομο φροντιστήριο, το κατ΄οίκον ιδιαίτερο, όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες ξένων γλωσσών στην περιοχή σημειώνοντας με νόημα ότι ενώ για τα νόμιμα διδασκαλία τα πρόστιμα είναι «τσουχτερά» για τυχόν παρατυπίες, όπως η έλλειψη άδειας άσκησης επαγγέλματος για έναν εκπαιδευτικό, δεν συμβαίνει το ίδιο με όλους όσοι παρανόμως προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατ οίκον με «αμφιβόλου ποιότητας παρεχόμενη διδασκαλία», όπως λένε.

Παράλληλα, ζητούν να υπάρξει « «ξεκαθάρισμα» σε σχέση με την ισχύ και την φερεγγυότητα των Πιστοποιητικών Γνώσης Ξένων Γλωσσών που κάνει δεκτά ο ΑΣΕΠ επισημαίνοντας ότι «αυτό που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη είναι η φερεγγυότητα των φορέων που διενεργούν τις εξετάσεις και η ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών».
«Παρά την αύξηση του μισθολογικού κόστους και των λοιπών λογαριασμών για τη λειτουργία των χώρων μας καταφέραμε και συγκρατήσαμε τις τιμές αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας και τις πιέσεις που δέχεται» σημειώνουν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών προσθέτοντας ότι κατά μέσο όρο ετησίως η παρακολούθηση των μαθημάτων στοιχίζει από 300 έως 450 ευρώ ετησίως.
Όσον αφορά στις επιλογές του και εκεί δεν έχει αλλάξει κάτι με τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ιταλικά να έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις τους, ενώ πολύ στοχευμένα κάποιοι επαγγελματίες και κάποιοι φοιτητές του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ επιλέγουν να διδαχθούν Τουρκικά και Βουλγαρικά.
Με την εκμάθηση να μην είναι μόνο αντικείμενο των παιδιών και των νέων, αλλά από ό,τι φαίνεται να “συγκινεί” ακόμη και κάποιους ενήλικες, που έχουν μείνει πίσω στη γλωσσομάθεια και κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεκινούν την δική τους προσπάθεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος