Ροδόπη: Μετ’ εμποδίων η καλλιέργεια των χωραφιών από τους αγρότες

Η ακρίβεια στα αγροτικά εφόδια, η υψηλή τιμή του πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος «καίει» την προσπάθεια των παραγωγών της Ροδοπής. «Τα αγροεφόδια και το πετρέλαιο εκτινάσσει το κόστος της παραγωγής μας στο διπλάσιο σε σχέση με το 2019», σημειώνουν και μιλώντας στο ertnews.gr, επισημαίνουν την ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων στήριξης.

«Περιμένουμε βοήθεια από την πολιτεία», λένε χαρακτηριστικά και μιλούν για δυσκολία καλλιέργειας το Σεπτέμβριο, αν δεν αλλάξει η εικόνα προς το καλύτερο. «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναγκαστικά μείωσαν τα στρέμματα που καλλιεργούν για να ανταποκριθούν στα έξοδα της παραγωγής», ανέφεραν υποστηρίζοντας ότι κάποιοι συνάδελφοί τους αφήνουν μέρος των κτημάτων τους σε αγρανάπαυση. «Πληρώνουμε την ασφάλεια της παραγωγής μας για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά δεν μπορούμε να πληρώσουμε τη δική μας ασφάλεια για τη συνταξιοδότησή μας όταν έρθει εκείνη η ώρα», δήλωσαν.

Μην κρύβοντας τον προβληματισμό τους ανέφεραν ότι θα σταματήσουν αναγκαστικά την καλλιέργεια του συνόλου των κτημάτων που διαθέτουν και θα περιοριστούν μόνο στην κάλυψη των αναγκών των οικογενειών τους, παράγοντας τόσο- όσο για την κάλυψη των διατροφικών τούς αναγκών. «Δεν καλύπτει η παραγωγή μας, αν καταφέρουμε να τη διαθέσουμε, τα έξοδά μας», δήλωσε αγρότης από την περιοχή τη Αρίσβης υποβάλλοντας ως αίτημα τη μείωση του κόστους του πετρελαίου. Ίδιο αίτημα και από συνάδελφό του από τον οικισμό Δουκάτα με την σημείωση να μπορούν να πωλούν ελεύθερα. Την ανάγκη στήριξης επεσήμανε και καλλιεργητής από την περιοχή του Ροδίτη επισημαίνοντας πως η διάθεση γίνεται μετ’ εμποδίων λόγω της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πελατών τους.
Μόνη ελπίδα των αγροτών της Ροδόπης, ελπίδα και προσδοκία μαζί, οι υψηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους στο τέλος του καλοκαιριού και το Φθινόπωρο όταν θα έρθει η ώρα των εμπόρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος