Ροδόπη: Μήνυμα αλληλεγγύης από το Νέο Σιδηροχώρι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν οι κάτοικοι του οικισμού Νέου Σιδηροχωρίου με την στήριξη του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης και του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Με σύνθημα «Δώρισε λίγο αίμα, όλοι μαζί να σώσουμε τον ένα» οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου του χωριού στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες.

Για ακόμη μια φορά παρούσα η εμπνεύστρια της πρωτοβουλίας και ουσιαστική αρωγός και συμπαραστάτης η κα Εύα Τσουρπούδη. Από την Αθήνα, όπου μόνιμα κατοικεί, «πέταξε» στο Νέο Σιδηροχώρι με τα “φτερά” της αλληλεγγύης στηρίζοντας την πρωτοβουλία των κατοίκων-συγχωριανών της.

«Είναι κάτι που το κάνουμε με χαρά τιμώντας τους πρόσφυγες παππούδες και γιαγιάδες μας που ήρθαν από το Σαμάκοβο της Ανατολικής Θράκης και ρίζωσαν εδώ» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (31-5-2021) νεαρός αιμοδότης, ο Γιώργος που όπως αποκάλυψε ήταν η δεύτερη φορά που έδωσε αίμα γνωρίζοντας καλά πώς είναι να χρειάζεσαι αίμα για κάποιον δικό σου και να αναζητάς εθελοντές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος