Ροδόπη – Ν. Αγγελίδης: Όχι στο διαχωρισμό της Θράκης

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν προς τον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους Υπουργούς, στην Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης και τους κυβερνητικούς Βουλευτές των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, τα τρία Επιμελητήρια που δραστηριοποιούνται στους δύο νομούςn (Ξάνθης-Ροδόπης), για την διαφοροποίηση και το διαχωρισμό της Θράκης σε ότι αφορά τα κίνητρα, από τον νέο Αναπτυξιακό νόμο.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, «με μεγάλη έκπληξη παρατηρήσαμε ότι στο άρθρο 30 του νόμου προστέθηκε η παράγραφος 6 με την οποία διαφοροποιούνται τα κίνητρα επιχορήγησης στις Π.Ε. της Θράκης, και συγκεκριμένα η επιχορήγηση στην Π.Ε. Έβρου ορίζεται σε ποσοστό 60% ενώ για τις Π.Ε. Ροδόπης και Ξάνθης το ποσοστό πέφτει στο 30%! Επίσης, η προσαύξηση της συνολικής βαθμολογίας του επενδυτικού σχεδίου, την οποία λαμβάνουν οι επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στη Θράκη, διαφοροποιείται και αυτό, με την Π.Ε. Έβρου να λαμβάνει 10% και οι Π.Ε. Ροδόπης και Ξάνθης 5%!».

Ειδικά για το θέμα της προσαύξησης της συνολικής βαθμολογίας του επενδυτικού σχεδίου, μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης, Νίκος Αγγελίδης, κάλεσε την κυβέρνηση να το ανακαλέσει και να το διορθώσει, καθώς -όπως υποστηρίζει- “με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την μη ενιαία αντιμετώπιση της Θράκης, κάτι που δεν γινόταν μέχρι τώρα”.

«Θυμόμαστε τι γινόταν όταν υπήρχε η ενιαία αντιμετώπιση της Θράκης και την δυσαρέσκεια από τους άλλους δύο νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας…οι οποίοι αντέτειναν πως ανήκουμε στην ίδια περιφέρεια και διαμαρτύρονταν για τα επι πλέον κίνητρα. Τώρα αυτό δυστυχώς θα γίνεται μεταξύ μας. Ποτέ η Θράκη δεν διαχωρίστηκε σε ενότητες, αλλά πάντα αντιμετωπιζόταν ως ενιαία περιοχή… Το λέμε αυτό γιατί υπάρχει και μια διαπραγμάτευση με την ΕΕ για επι πλέον επιδότηση 10% για παραμεθόριες περιοχές και το θέμα της πριμοδότησης του 5%, θα δημιουργήσει αντιπαλότητες. Το παρακολουθούμε πάντως», τόνισε ο κ. Αγγελίδης.

Επι πλέον ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως “η διαφοροποίηση προέκυψε την τελευταία στιγμή με μία παράγραφο που προστέθηκε για τον Έβρο, για λόγους ενίσχυσης λόγω και του μεταναστευτικού προβλήματος, από ανθρώπους που ήταν στην ομάδα επεξεργασίας για την εξειδίκευση των κινήτρων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος