Ροδόπη: Νέες ευκαιρίες για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων μέσα στο καλοκαίρι

Ικανοποιημένη με τους ρυθμούς υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων – προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα μέσω του προγράμματος Leader δηλώνει η Π/.Σ της Ροδόπης, η κα Φελίνα Καζάκου, καθώς, λόγω και της επαγγελματικής της ιδιότητας, μπορεί και παρακολουθεί την εξέλιξη υλοποίησης τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ροδόπη: Νέες ευκαιρίες  για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων μέσα στο καλοκαίρι
Η κα Φελίνα Καζάκου

«Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση των προγραμμάτων Leader του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία υλοποιούνται από πάρα πολλές επιχειρήσεις στην αν.Μ.Θ.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (7-6-2022) σημειώνοντας πως από τη Ροδόπη και την Ξάνθη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό  εκατόν πενήντα (150) τέτοιου είδους επιχειρηματικές-επενδυτικές πρωτοβουλίες και προσθέτοντας ότι: «Πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές έχουν ήδη ολοκληρώσει τις επενδύσεις τους».

Σύμφωνα με την κα Καζάκου, αυτό που περιμένουν τώρα είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Leader Αλιείας. «Ένα σημαντικό έργο που τρέχει κυρίως για τις περιοχές με αλιευτικό τουρισμό» είπε προσθέτοντας πως στοχεύει στην ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου θεματικού τουρισμού, γύρω από τα θέματα της αλιείας. «Οι περιοχές οι οποίες έχουν ενταχθεί είναι η περιοχή της Σαμοθράκης, τα παράλια του Νομού Ροδόπης, οι παράκτιες περιοχές της Καβάλας και της Ξάνθης. Είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα» σημείωσε η κα Καζάκου. Εξήγησε ότι υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή και για τη δημιουργία τουριστικών επιχειρήσεων εκφράζοντας την ελπίδα της μέσα από αυτή τη δράση να προκύψουν επιχειρήσεις – καινούργιες για τα δεδομένα της περιοχής- που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Καταλήγοντας με τη σημείωση ότι «υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όλες αυτές τις νέες προσκλήσεις, που αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος