Ροδόπη: Νέο εργασιακό ξεκίνημα στην Κομοτηνή

Νέα εποχή με πολλά προβλήματα, αλλά και νέες προσπάθειες, νέα ξεκινήματα. Νέοι που δεν πτοούνται από τις δυσκολίες της εποχής και «δεν το βάζουν κάτω στιγμή». Στέκονται με αγάπη στον τόπο τους ή (δεν λείπουν τα παραδείγματα) έρχονται από άλλους τόπους και δημιουργούν εδώ, στην Κομοτηνή, στη Ροδόπη το δικό τους καινούργιο ξεκίνημα.

Επιστήμονες απόφοιτοι πανεπιστημίων, τεχνίτες, επαγγελματίες στο χώρο της αναψυχής ή της εστίασης, καταρτισμένοι ή ανειδίκευτοι όλοι και όλες με τα μανίκια ανασκουμπωμένα στο δικό τους χαρούμενο ξεκίνημα… Στην αρχή της προσπάθειάς τους με ενθουσιασμό και άγχος, όπως αναφέρουν, στο ertnewsdev.oryx.gr υποδέχονται με ξεχωριστή χαρά τους πρώτους πελάτες και χαίρονται διπλά όταν τους βλέπουν να έρχονται και την επόμενη μέρα.

Μικροί επαγγελματικοί χώροι, φροντισμένοι με κάθε λεπτομέρεια. «Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε περισσότερο από δύο μήνες» λένε για τη διεκπεραίωση της απαραίτητης γραφειοκρατικής διαδικασίας που προηγήθηκε και σημειώνουν πως τους χώρους τους φρόντισαν οι ίδιοι «έβαλαν, όμως, και επαγγελματίες για εκείνα, που δεν μπορούσαν να κάνουν».

Αρκετοί συνομήλικοι τους μετανάστευσαν στο εξωτερικό. Εκείνοι έμειναν στον τόπο τους, στην Ελλάδα και ξεκίνησαν «κάτι δικό τους». Έτσι, αξιοποίησαν τα «ενοικιάζεται» και τα «πωλείται» που μπήκαν σε αρκετούς επαγγελματικούς χώρους τον τελευταίο καιρό και στάθηκαν στο κατώφλι τους κάνοντας το πρώτο βήμα.
«Τι είναι εκείνο που σας τρομάζει;» ρωτήσαμε νεαρό που έστησε τη δική του επιχείρηση στο χώρο της αναψυχής «Οι εξελίξεις» απάντησε και σημείωσε « αν τύχει και στραβώσει κάτι, τότε ίσως να πάρουν κι εμάς τα απόνερα».
Οι πρώτες τους εντυπώσεις είναι καλές, όπως λένε. «Ο κόσμος έλκεται από κάθε νέο ξεκίνημα, οπότε θα σίγουρα θα έρθει την πρώτη φορά από περιέργεια. Το ζήτημα είναι να έρθει ξανά και ξανά» λέει επαγγελματίας που έχοντας στο πλευρό του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας φιλοδοξούν όλοι μαζί ότι θα τα πάνε καλά, θα πετύχουν, «δεν θα χάσουν τα λεφτά που επένδυσαν».
Ακούνε με προβληματισμό κάθε αναφορά παλιότερων επαγγελματιών και πιο έμπειρων στο χώρο τους για το υψηλό κόστος λειτουργίας και για τα έξοδα που τρέχουν, μπει δεν μπει πελάτης. «Θέλει τόλμη» λένε και σημειώνουν πως «θα πρέπει, παρά τις δυσκολίες κάτι να κάνεις» γιατί, όπως σημειώνουν, «δεν μπορείς να είσαι νέος και να στέκεσαι με τα χέρια σταυρωμένα».
Έτσι, βάζουν στοίχημα ότι «θα τα καταφέρουν» και κάνουν μια νέα αρχή, για τους περισσότερους, είναι το πρώτο επαγγελματικό ταξίδι. Οι πιο τυχεροί έχουν γονείς κι αδέρφια στο πλευρό τους, που «επιστρατεύονται» στον κοινό αγώνα. Άλλοι πάλι το παλεύουν μόνοι τους και «ακουμπούν» στην «καλημέρα» και στα «μπράβο» των πελατών τους με την ελπίδα ότι και τα μηνύματα από τα ταμεία τους θα είναι εξίσου ενθαρρυντικά.

Φωτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος